“Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek”

“Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek”

ABONE OL
13 Mayıs 2023 11:34
“Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Gültekin Uysal, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Anakent Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Anakent Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkent Ankara’da Tandoğan Meydanında yurttaşlara seslendi

Yavaş, konuşmasında şunları söyledi:

“Anketlerde geri kaldıklarını görünce her türlü iftirayı attılar. ‘Yardımları kesecekler, işçileri çıkaracaklar, PKK’lılar su sayaçlarını okuyacak’ dediler. Ankara halkı bunlara inanmadı ve artık Ankara’da fitne siyaseti, ayrıştırıcı siyaset ortadan kalktı.

Bu insanlar 25 yıl aynı yönetimi görünce bir başkasına kulak vermedi ama 25 yıl sonra bir deneme yaptı ve Ankara halkı belediyeciliğin ne olduğunu gördü. Artık ihaleler açık şeffaf, israf yapılmıyor. Ankara halkının alın teriyle kazanıp bize ödediği paralar çöp projelere yatırılmıyor artık. Sosyal destek anlayışının nasıl değiştiğini gördünüz. Bir elin verdiğini diğer el görmüyor artık. Koli koli paket dağıtılırken şimdi kartlarına para yatırılıyor ve istedikleri yerden gerçek ihtiyaçlarını alıyorlar. 2019 yılındaki iftiralara inansalardı insanlar, onlara aldansaydı Ankara’da bunların hiçbirisi olmayacaktı.

Bunlar seçimi kazanırsa devletin bekası tehlikeye girer’ dediler. Öyle bir şey olmadı. T.C. tabelalarını, andımızı kaldırdılar. Biz geldik, kazanır kazanmaz T.C. tabelalarını layık oldukları yere astık. İstanbul seçimlerinde baktılar ki Millet İttifakı belediyelerinde ayrımcılık yok. Başka yola başvurdular. Başladılar önce ‘Ümmet elden gider, Mekke düşer, oy vermeyin’ dediler. İstanbul halkı kararlıydı. Elinden alınan iradenin gasp edilmesine karşı durdu. Bu sefer de yedek güçlere başvurdular. Osman Öcalan’ı televizyonlara çıkardılar. Bebek katilinin mektubunu televizyonda okuttular. Denize düşen yılana sarılır derler ya… İktidarda kalmak için ‘gerekirse papaz cübbesi giyerim’ diyenler bunlar değil mi? Bunlar mevsimlik milliyetçi. Duruma göre şekil alırlar. Bunlara inanmıyoruz artık. İyi bir Müslümanın ağzından bal damlar, yalan söylemez. Bugün cuma, acaba o sahte broşürleri yapanlar camide ne diye dua ettiler? Müslüman adam olmayan videoları değiştirip halkı kandırır mı?

“Türkiye kararını verdi. İnsanlar kararlı ve artık bu laflara kulak asmıyorlar. Binlerce, milyonlarca genç artık hakkını almak için meydanlara çıkmış ve hakkını alacak. Ayın 15’inden sonra kimsenin kıyafetine, yediğine, içtiğine karışmayan herkesi bu konuda özgür kılan bir yönetim geliyor. Türkiye’deki bu ayrıştırıcı dil bitecek. Şimdi de tehdit etmeye başladılar. Korkmuyoruz. İrademize sonuna kadar sahip çıkacağız. Milletin iradesi üstünde hiçbir güç yoktur. Birinci turda bitiriyoruz, söz mü? Ben biteceğinden eminim. Güzel ülkemizin tamamına bahar gelecek ve her şey çok güzel olacak. Cumhuriyetin Başkentinde 13. Cumhurbaşkanımızı Kızılay’da karşılayıp Çankaya köşküne, Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna oturtacağız.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP