Yeni bir süreç…   

Yeni bir süreç…  

ABONE OL
15 Aralık 2022 19:27
Yeni bir süreç…   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı; 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile siyasi yasaklılık…

Duruşma sırasında oluşan gelişmeler, ta baştan bu yanan “iktidarın” İmamoğlu’ndan duyduğu rahatsızlık, yaklaşan seçim süreci üst üste konulduğunda “kararın” ne amaçlı olduğunu da su yüzüne çıkarıyor!

Sokakta gördüğünüzü çevirseniz “siyasi” denildiğini görürsünüz!

***

“İktidardan” sokağı duymasını/ dinlemesini beklemiyorum da, bu güne dek bir gün olsun yalnız bırakmayan, her “haksızlığında” kol/ kanat olan yandaşları bile ikirciklendi kararla…

Kararın ardından düşünmedim değil; hem de uzunca… “İktidarın” bu sonucu nasıl kazanca dönüştüreceğine, yandaşlarının bile bu olguyu şaşkınlıkla değerlendirmelerine tanık olduğumda; bu denli bilmezce, bu denli anlaşılmaz, nu denli akılları karışık olmaları herkes gibi şaşırttı beni!

Daha kısa bir süre önce Kılıçdaroğlu’nun “türban” konusundaki yaklaşımını “iktidar” nasıl kendi alanında yoğurmuş, kendi çerçevesinden bir yol/ yöntem oluşturmuşsa,  benzerinin daha çoğunu/ daha etkilisini de “muhalefete” sunmuş oldu!

Üstelik bu olgu “iktidarın” çok yakından bildiği, varoluş öyküsünün benzeri olmasına karşın!

***

Şimdi ne olur “diye” soru da sorulmuyor! Halkın istenciyle “iki kez” seçim kazanmış bir ismin, salt önlerindeki “engel” olması nedeniyle; “hapis” istemi ile “siyasetten” uzaklaştırılma kararı daha ilk günden toplumun birçok katmanında tepkilere neden oldu!

Bugün artık, yalnız İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı seçiminde “aday” olacağı değil, olamaması durumunda “destek” verdiği ismin bile “bir adım” önde olacağı ileri sürülüyor!

Adayın kim olacağı, ya da “aynı yolda” yoldaş olduklarını ileri süren altı genel başkanın tavrı konusunda, verilen “karar” belirleyici olacaktır!

Dünden daha sıkı tutunacaklardır, dünden yapılan yanlışları daha aza indirmek için çaba harcayacaklardır, bir an önce ülkeyi içinde bulunduğu “koşullardan” çıkarmak için “uğraş” verdiklerini yurttaşa göstereceklerdir!

Çıkan bu “karar” her ne denli “iktidarın” güç yitirmesinde etken olacaksa da, “muhalefetin” silkinmesini/ üzerindeki çalı-çırpıyı/ cam kırıklarını atmasında zaman kazanmasını sağlayacaktır!

İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile siyasi yasaklılık kararıyla ülke yeni bir sürece girmiştir!

151222

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP