Neoliberalizmin çocukları

Neoliberalizmin çocukları

ABONE OL
6 Kasım 2022 14:33
Neoliberalizmin çocukları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rifat SERDAROĞLU

Emperyalizm çift cinsiyetlidir. Hem dişi hem erkek! Diğer adları ekspansiyonizm ve yayılmacılıktır. Başka devletlerin ekonomik kaynaklarını sömürme üzerine kurulmuştur. Bir devletin diğer devleti köle olarak kullanması demektir.

Lanet bir şeydir emperyalizm. Hatırlar mısınız? “Kibar Feyzo” diye bir film vardı.
Baş rollerinde Kemal Sunal-Şener Şen-Müjde Ar oynamıştı. Bir sahnesinde Şener Şen, Kemal Sunal’a “Faşo nedir” diye soruyordu? Kemal Sunal’ın yanıtı “Valla böyle puşt gibi, ibnem gibi bir şeydir” idi! Hah işte emperyalizm de böyle bir şeydir.

Emperyalizm önce kapitalizmi sonra vahşi kapitalizmi doğurdu. Bu adlar ürkütücü olunca, okumuş cahilleri kandırmak için Liberalizm ve Neoliberalizm adlarını kullandılar.

Türkiye, Vahşi Kapitalizm tuzağına Özal ile düştü.
Kemal Derviş, Çiller, Abdullah Gül, Erdoğan, Davutoğlu, Babacan Neoliberalizmin çocukları olarak Türk Milletinin iliklerine kadar soyulmasına neden oldular.

Türkiye seçime giderken Cumhur İttifakının başı Erdoğan hala Neoliberalizmi uygulamaya devam edeceğini söylüyor. Yani zengin daha zengin, fakir daha fakir olsun, anlayışı devam edecek!

Ya 6’lı İttifak? Neoliberalizmin parlak çocuğu Babacan ekonomiyi yönetirken, İngiliz Tefecilerinin has adamı olmuş, Cumhuriyetin 79 yılda yaptığı borcun
4 katını başımıza sarmıştı. Aynı politikaya devam edeceğini ısrarla sürdürüyor!

Ya “Sosyal Demokrat” Kılıçdaroğlu?
Önce emperyalizmin uygulayıcısı Amerika’yı, sonra da yaratıcısı İngiltere’yi ziyaret etti. CHP’yi, ortağı Babacan’ın ekonomik kaptanlığında yavaş yavaş
Vahşi Kapitalizm limanına yanaştırmaya çalışıyor.

Siyasal Ümmetçilerin “Sadaka Kültürü” ile “Neoliberalizm” acımasızlıkta birbirleriyle yarışırlar.
İkisi de, insanları sömürür, kuru ekmeğe muhtaç eder, sonra sadaka verir gibi ölmeyecek kadar besler. Bu sistemlerin “Sosyal Devletle-Emeğe Saygıyla-Vergilendirilmiş kazançla” ilgisi yoktur. Paradan para kazanmak, bir ülkenin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini yerli yandaşlarla sömürmek, ülkeyi borca boğmak, sonra da işbirlikçilerine işgal ettirmek…

Peki, DOĞRU Parti ne yapacak? Özet olarak yazalım;
DOĞRU Parti, içinde insan olmayan bu ahlaksız sistemi çöp sepetine atacak.
“Planlı Kalkınma ile Kamu Ağırlıklı Karma Ekonomik Sistemi” akılla, bilimle, liyakatli uzmanlarla ve ekonominin tüm paydaşlarıyla beraberce uygulamaya koyacaktır.

-AKP’nin rahatça çalabilmek için kapattığı, Devlet Planlama Teşkilatı- Maliye Teftiş Kurulu-Hesap Uzmanları Kurulu-Bakanlık Teftiş Kurulları tekrar açılacaktır. Devr-i Sabık yaratılıp, hukuk önünde mutlaka hesap sorulacaktır.

-Emekli maaşlarındaki erime mutlaka giderilecektir.

-Tüm “Hazine Garantili İhalelere” yapılan ödemeler derhal durdurulacaktır. İhaleler, yerli ve yabancı denetim kuruluşları kanalıyla denetlenecek, verilecek rapora ve yargı kararlarına göre gerekli kamulaştırmalar ve ödemeler yapılacaktır.
Bunlara yıl içinde yapılacak ödemeler (yaklaşık 15-20 milyar Dolar) can suyu olarak öncelikle;
Üniversite gençliğine, işsizlere, emeklilere, çiftçilere, esnaflara, hiçbir geliri olmayan ve sosyal yardımlarla ayakta kalmaya çalışan vatandaşlarımıza karşılıksız destek olarak verilecektir.

-T.C Ziraat Bankası ilk 15 günde tamamen tarım sektörünün bankası olarak organize edilecektir. Çiftçiye ucuz mazot, ucuz elektrik verilecek ve gübre- tohum desteği sağlanacaktır.

-Ekonomide yangını körükleyen, bilim ve akıldan uzak faiz-kur politikalarından, Kur korumalı Mevduat sisteminden ilk gün vazgeçilecek, Merkez Bankasına ve ekonomik kurullara liyakatli kadrolar atanacaktır.

-Türkiye’nin derdi ve sıkıntısı kaynak yokluğu değil, kaynakların milletten alınıp Saray tarafından, şatafata gösterişe, bir avuç yandaşa, asalak vakıflara ve
10 milyon sığınmacıya dağıtılmasıdır.

-Elektrik dağıtım şirketleri derhal kamulaştırılacak ve bu görev yine devlet tarafından yapılacaktır. (Ekonomik Programımızın tamamı DOĞRU Parti Web sitesinde incelemenize açıktır.)

Aziz Türk Milleti;
Bu seçim son şansınızdır. Neoliberalizmin ve Siyasal Ümmetçiliğin çocuklarından elinizi-desteğinizi çekin lütfen. Denenmiş ve başarısız oldukları ispatlanmış kişiler yerine, öz evlatlarınıza görev vermek çok mu zor?
Kendinizi düşünmüyorsunuz anladık! Çocuklarınızı, gelecek nesillerimiz de mi
düşünmüyorsunuz? El insaf Minel iman…

06 Kasım 2022

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP