Akkuyu’da neler oluyor?

Akkuyu’da neler oluyor?

ABONE OL
4 Ağustos 2022 11:10
Akkuyu’da neler oluyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) ile yüklenici Titan 2-IC İçtaş konsorsiyumu arasındaki anlaşmazlık olduğunu belirtti.

Medyaya yansıyan bilgiye göre, bakanlık açıklamasında, Akkuyu NGS’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne dek yapılmış en büyük yatırımı olduğu vurgulandı.

Ayrıca çoğunluk hissseleri ROSATOM’un (Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu) olan Akkuyu Nükleer AŞ, geçtiğimiz günlerde Türk firması IC İçtaş İnşaat AŞ ile sözleşmesini feshettiği belirtildi.

Konuya ilişkin İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, “Teknoloji transferi ve yüksek teknolojili üretim, ülkemizin kalkınması için stratejik öneme sahip. Ancak Akkuyu’da yapılan hukuksuz fesih işlemi, Türk şirketinin tasfiye edilerek ülkemizin nükleer enerji alanındaki gelişimini engellemek anlamına geliyor. Bu kabul edilemez.” Sözlerine yer verdi.

IC İçtaş’la sözleşmenin neden feshedildiği konusunda ayrıntı vermeyen Akkuyu Nükleer AŞ, TSM ile yapılan sözleşmenin, projenin daha önceden belirlenen tarihte tamamlanması ile işçilere zamanında ödeme yapılmasını sağlayacağını bildirdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP