ABD’nin Tayvan ziyaretine ilişkin bilinmesi gerekenler…
  • OLAY NET
  • Dünya
  • ABD’nin Tayvan ziyaretine ilişkin bilinmesi gerekenler…

ABD’nin Tayvan ziyaretine ilişkin bilinmesi gerekenler…

ABONE OL
4 Ağustos 2022 10:58
ABD’nin Tayvan ziyaretine ilişkin bilinmesi gerekenler…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyareti Pekin’i kızdırırken, ABD savunma bakanlığından yapılan açıklamada Çin’in başlattığı askeri tatbikatların Tayvan’ın kıta sahanlığını işgal ettiği belirtildi.

euronews’de yer alan habere göre, Pekin’in eylemleri, adayı “dünyanın en özgür toplumlarından birine” sahip olmakla öven Pelosi’nin Tayvan ziyaretine doğrudan bir yanıt olarak görülüyor.

Peki bu noktaya nasıl gelindi? İşte Pelosi’nin Tayvan ziyaretine ilişkin tüm bilmeniz gerekenler:

Nancy Pelosi salı akşamı Tayvan’ın başkenti Taipei’e indi ve Çin’in ziyaretle ilgili misilleme tehditlerine rağmen Tayvan’a önemli bir destek gösterisi yaptı.

25 yıl sonra ilk kez bir üst düzey bir ABD yetkilisi Tayvan’ı ziyaret etmiş oldu. Bu ziyaretle ABD-Çin ilişkileri de şimdiye kadar ki en düşük noktaya taşındı.

Kaliforniyalı Demokrat Pelosi, bu hafta Singapur, Malezya, Güney Kore ve Japonya’daki durakları içeren Asya turuna çıkmıştı. Pelosi bu temaslarda bir kongre heyetine de liderlik ediyor.

Resmi seyahat programında yer almamasına rağmen, geçen ay yaptığı geziyle ilgili raporların ortaya çıkmasından bu yana Tayvan’a da bir ziyaret planladığına dair beklenti, ABD-Çin gerilimini tırmandırmaktaydı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP