Güne düşenler

Güne düşenler

ABONE OL
29 Temmuz 2022 09:28
Güne düşenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Selma ERDAL

Son yılların önemli gündemi “naylon torba çevreciliği” ve “naylon torba gelirleri ile gerçekleşecek yatırımlar” üzerinden yapılan kalkınma planları…

Kuşkusuz petrol yan ürünlerinden ve 1960’larda ülkemize giren NAYLON; çevre için gerçekten de tam bir baş belası… Ne toprak, ne su; yüzlerce yıl geçse de yok edemiyor şu naylonu…

Ama kirlilik yalnızca doğal çevrede mi? Toplumsal yaşamda yaşanan kirlilikten ne haber? Özellikle de siyasette yaşanan kirlilik… 500 yıl geçince naylon bile yok oluyor ama Plato’nun DEVLET’inden bugüne binlerce yıl geçmesine karşın, siyasette yaşanan kirlilik bir türlü arındırılmıyor.

Örneğin; siyasette kirlilik olmasaydı… Eğer muhalefet partileri; güçlü bir muhalefet yapsaydı… Yazanı, çizeni, sanal kamusal alanda gezeni… Kurduğu bir tek tümce nedeniyle TCK 299’dan yargılanır mıydı?

Çünkü muhalefet susuyor. O sustukça, muhalefet partileri işlevlerini yerine getirmeyince; halk öfkesini kusuyor. TBMM’de olanlar; kameraların karşısında rol kesiyor. Bütün dertleri, tasaları, çabaları maaşlarına yapmak zam… Ülkede kalmış mı, kalmamış mı demokrasi, hukuk, adalet, nizam, intizam hiç birinin derdi değil. Kameraların karşısında Karagöz-Hacivat atışmalarıyla muhalefet yaptığını sanan heyecanlı bir gözlüklü adam… Sonuç; elde var sıfıra, sıfır. Bu durumda diyebilir miyiz acaba; muhalefet yeterince ülkemize değer vermiyor?

Bu durumda kulak verelim ORWELL ağaya…

NE DEMİŞ GEORGE ORWELL?

Hayvanlar eşittir, ama bazı hayvanlar daha eşittir.

Ve Fransızlar da bunu kendilerine uyarlamışlar; insanlar eşittir ama Fransızlar daha eşittir diyerek…

Ve biz de ORWELL’ın özdeyişini FETÖ, PENGUEN ya da AKEGEMENLER’e uyarlarsak…

Hangisinin daha eşit olacağını henüz bilemiyoruz.

Şu Reis PEKER ya da başkaları konuştukça…

Kim bilir daha ne kirli çamaşırlar dökülecek ortaya?

Sonrasında vururuz onları tartıya ve anlarız hangisinin ederi kaç okka?

Az sabır; bekleyip, görelim…

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP