“Soyer’in sözleri Gençliğe Hitabe’den alıntıdır…”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Soyer’in sözleri Gençliğe Hitabe’den alıntıdır…”

“Soyer’in sözleri Gençliğe Hitabe’den alıntıdır…”

ABONE OL
10 Eylül 2022 13:21
“Soyer’in sözleri Gençliğe Hitabe’den alıntıdır…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Tunç soyer’in, 100.yıl kutlamasında yaptığı konuşmadan rahatsız olanlar olduğunu belirterek, sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Bakan, “Tunç Soyer’in sözleri Nutuk’un finali olan Gençliğe Hitabe’den alıntıdır” tümcesine yer verdiği paylaşımında şunları söyledi:

“Birileri Tunç Soyer’in “İzmirliler 100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için tüm milleti ateşe attılar.” Sözünden rahatsız olmuş

Ancak biz rahatsızlığın asıl sebebini biliyoruz rahatsızlık sözün asıl sahibi olan Mustafa Kemal ATATÜRK’e düşmanlıktan kaynaklanıyor. Bu ülkenin kurtarıcısına olan alerjileri her nasılsa nüksediyor. Tunç Soyer’in sözleri Nutuk’un finali olan Gençliğe Hitabe’den alıntıdır.

Bunu bilmemekte gaflet ve delalettir. Bunu bilip eleştirmek ise Cumhuriyetin kurucu değerlerine düşmanlıktır. Sayın @avhamzadag Cumhuriyet Osmanlı İmparatorluğu Viyana kapılarında iken kurulmadı.

Cumhuriyet “Aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş…” iken kuruldu. Dolayısıyla Cumhuriyet bir yanı ile Osmanlı’nın son dönemi ile hesaplaşmadır.

Saltanat sözünden rahatsız olduğunuza göre bir saltanat özleminiz olduğu anlaşılıyor. Atatürk ; “Milletin saltanat ve hâkimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Ve bu makamı hâkimiyetin hükümetine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti derler.” demiştir.

Biz sizin TBMM’yi etkisizleştirmeniz ve gücü Saraya ve bir şahısa vermenize karşın tekrar parlamenter sisteme dönerek Cumhuriyetimizi fabrika ayarlarına döndüreceğiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP