Karmakarışık siyaset, karmakarışık düşünceler

ABONE OL
26 Haziran 2022 14:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Selma ERDAL

*Bu ülkede 50’li yıllardan beri halkın gündemi değişmiyor. Halkın konuştuğu konu, ilgi alanı yalnızca ekonomi ve siyaset… Çünkü sofrasında veremiyor gönlünce ziyafet…

Oysa…

Ne der uzmanlar?

Bir ülkede gelişme varsa; şu 3 alana duyulan ilgiden ve elde edilen başarılardan anlaşılır:

1)Spor

2)Sanat

3)Bilim

Buyurun baylar ve bayanlar; birazcık da bu alanlarla ilgilenin!… Çok daha mutlu olursunuz. Uyguladıkları ekonomi ve siyasetle sizi yıldırıp, yaşamdan bezdirenler de bozguna uğrarlar; karşılarında mutsuz bir halk bulamadıkları için, kim bilir belki de ekonomi politikalarını değiştirmek zorunda kalırlar mutlu bir halkı bezdirmenin hiç de kolay olmadığını gördükleri için… Çünkü mutluluk herkesi güçlü yapar, güçlü bir halk da zorluklara ve zorlayanlara yüreklice daha kolay kafa tutar.

*Hastalık da, sağlık da insanlar için… Yine de bırakamadılar hala şu TABUT SİYASETİ’ni… Dört kolluya binene kadar; illa ki TBMM’de olacaklar. Kasetlerle “başkanlık” koltuğunu kaptıranlar, TBMM koltuklarına da Japon tutkalıyla yapışık. Şu halef-selef abiler; CHP’nin felaketi oldular. Yazık, Atatürk’ün CHP’sine çok yazık!

*Osmanlı da kasım, kasım kasılırken; altının oyulduğunun ayırdına varamadı, yıkıldı. Türk ulusu da; kendinden önce askere, bürokrata, siyasetçiye güvene, güvene aklı dumura uğradı, çürüdü.

Şimdi dövünmenin değil sırası; AH NEDEN BÖYLE OLDU diye!

TEK ADAM, İKİNCİ ADAM diye kitapların yazıldığı bu ülkede; bundan böyle de TEK ADAM NE DERSE, ODUR. İşinize gelse de, gelmese de!

Gerçi size değil 2023, bir ömür boyu gerekli TEK ADAM, “yetmez ama evet” dediğiniz günlerin hatırına! Sanmayınız ki yamalı bohça gibi bir ALTILI Çete çare olacak yaranıza! Çok yakında nifak sokarlar aranıza; halk olarak olursunuz parça, pinçik… Kim bilir, kimler pusuda; düşünen beyinlere vurmak için dipçik?

Yok mudur şu koca ülkede Atamızın yolundan giden bir Acemcik?

Ne yazık ki…

Her şey çok güzel olacak demekle; değişmiyor düzen, Nagihanlı gezileriyle bile onların da tavrının ve tarzının ne yönde olduğunu ulusça gördük.

Öylesine umarsız bırakılmışız ki Reis Peker’den bile medet umduk.

Yetmezmiş gibi…

Sivas’ta halkı yakanlara…

İçişleri Bakanlığı döneminde Devlet kurumlarında Hoca Efendi sevgisi yayılmasına izin verenlere…

Dersim sevdalılarına…

Suriyelileri yurt topraklarına alan Devidoğulları’na…

Tekkeci, türbancı, Amerikancı olmakla; halkın derdine deva bulacakları yalanlarını atanlara.

Menderesçi demo-kıratlara…

Körü, körüne göz yumduk ya da yummaya hazır bir halk olarak; seçim günü sandık önünüze geldiğinde…

İyi düşünün bakalım; kime güvenip, kime oy vereceğiz, kime?

Saçı bitmedik yetimlerin hakkını sormaz, sorgulamaz olduğumuz bir gerçek ama kendi yakın geleceğimizi de atacak mıyız göz göre, göre ateşe?

*Nasıl ki Baykal Efendi sayesinde; AK Siyaset egemen olduysa bu ülkeye…

Anımsayınız ki…

CHP’den başka; herkese hayrı olan KILIÇDAROĞLU sayesinde kınalı elli bacınız girdi TBMM’ye…

Ve CHP’nin oyları da bölüne, bölüne geliniyor yolun sonuna… Ay-yıldızlı kınalı el; çaktırmadan nanik yapıyor hepinize, öpücük gönderiyor Okyanus ötesine… Farkında mısınız?

Ne diyelim? Yazgımız karanlık!

Enflasyon çocuğu olarak doğduk Menderes döneminde… Demirel bizi darbelerle büyüttü. Özal’la liberalce sömürüldük. Erdoğan döneminde de otorite/yetke iliklerimize işledi. Gün gelip de “ecel bizi şişledi” dediğimizde “demokrasi” ideasını ancak OLİMPOS’da bulacağız zannımca…

*Siz gidin kedileri, köpekleri kurtarın!

Aman sakın eşcinsellerin haklarını korumayı da unutmayın!

Çevre sorunları, ne olacak bu dünyanın yarınları, nasıl doyacak kuşların, kediciklerin, köpekçiklerin karınları diye kaygılanın!

Amma ve lakin…

Siz oyalanırken kedilerle, köpeklerle, atlarla, eşcinsellerle…

Birincil haklarınız olan SİYASAL ve de ikincil haklarınız olan SOSYAL başlıklar altında yer alan ne varsa, gasp ediliyor, yok sayılıyor. Farkında mısınız?

 

Didim, 26 Haziran 2022

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP