Hollanda’nın en görkemli salon futbolu turnuvası…

Hollanda’nın en görkemli salon futbolu turnuvası…

ABONE OL
9 Şubat 2022 13:57
Hollanda’nın en görkemli salon futbolu turnuvası…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dile kolay, tam 35 defa yapılan turnuvanın 36’ıncısı 19 Şubat Cumartesi günü Hengelo’da yapılacak.

Turnuvayı 1982 yılında15 yaşındayken başlatan Avni Kandemir, ünlü futbol adamlarının katılımını da sağlıyor.

Korona krizi nedeniyle geçen yıl yapılamayan turnuva, bu yıl 16 takımla yapılacak.

Hollanda’da düzenlenen salon futbolu turnuvalarının en görkemlisini Avni Kandemir adlı bir Türk genci organize ediyor. 1982 yılında henüz 15 yaşındayken başlattığı turnuvaya kendi adını vermek isteyen Türk genci Avni, adının Hollandalılarca telaffuz edilemediğini, bu nedenle Avni yerine Auni adını kullanmayı tercih ettiğini söylüyor.

Amacının değişik kültürlerden gençleri bir araya getirip kaynaştırmak olduğunu söyleyen bu genç yetenek, Hollanda’daki ırkçılığın önüne bir sed çekiyor.

C:\Users\ILHAN\Desktop\OCAK BULTENINE GIRECEKLER\Grote kampioen EL NINIOS uit Amsterdam.jpg 35’incisi 2020 yılında yapılan, ülke genelinde farklı etnik kültürden futbolcuların yer aldığı kulüplerin katıldığı geleneksel Auni Salon Futbol Turnuvası’nı, Türk futbolcuların oluşturduğu Amsterdam El Ninios takımı kazanmıştı.

Turnuvayı, yine kendi kurduğu ‘Auni, Dostluk, Kardeşlik ve Spor Vakfı’ kanalıyla organize eden Türk gencine,17 yaşındaki oğlu Emre ve arkadaşları yardım ediyor.

Turnuvaya spor camiasından her yıl tanınmış simalar katılıyor. Daha önce ünlü teknik direktör Dick Advocaat, Frank de Boer, Louis van Gaal, Sjaak Swart, Edgar Davits ve bonservisi Villareal’de olan ve şu an kiralık olarak Real Valladolid takımının formasını terletmeye devam eden Enes Ünal ve Feyenoord`dan Karim El Ahmadi’nin katılmış olduğu turnuvaya, geçen defa Guus Hiddink de katılmışlardı. Ayrıca, Ajax’ta forma giyen Hakim Ziyech’in kardeşi Hicham da turnuvaya renk katmıştı.

Turnuva boyunca ҫeşitli kültürel etkinlikler de oldukҫa ilgi görmüştü.

Pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamayan turnuva, bu yıl sıkı önlemler altında yapılacak. Bu nedenle bayan takımları devre dışı bırakıldı ve katılımcı takım sayısı 16’ya indirildi. Turnuva’nın bir günde ve aynı salonda yapılması zorunlu oldu.

metin içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Bu yıl yapılacak olan turnuvanın tanıtımını yapan magazin dergisinin önsözünü Ajax’ın teknik direktörü Erik ten Hag yazdı. Aynı dergide, Giresunspor’da oynayan Joey Pelupessy de bir makale yazdı.

Dile kolay, tam 36 defadır yapılma başarısını gösteren turnuvayı siz de kaçırmayın ve 19 Şubat Cumartesi günü saat 09.00’dan itibaren Hengelo’daki Sporthal Veldwijk’te olun.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP