Bir elde keman, bir elde kalem   

Bir elde keman, bir elde kalem  

ABONE OL
27 Şubat 2022 13:28
Bir elde keman, bir elde kalem   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Mersin- Anakent Belediyesi’nin Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu’yla (AKROMFED) imzaladığı protokol çerçevesinde, Sosyal Hizmetler ile Kültür ve Sosyal İşler Daireleri tarafından Akdeniz ilçesi Turgutreis Mahallesi’ndeki çocuklara yönelik eğitimler verilmeye başlandı.

Roman yurttaşların yoğun olarak yaşadığı, kentin dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan Akdeniz ilçesi Turgutreis Mahallesi’ndeki eğitimler, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu’nun yer aldığı binada veriliyor. Geçimini çoğunlukla müzikle sağlayan ailelerin çocukları klarnetten kemana dek birçok enstrüman üzerine eğitim alıyor. Yeteneklerini bilgiyle güçlendiren çocuklar, hayallerinin de peşinden koşuyor.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin için önemli bir çalışmaya imza atıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi’yle Federasyon’un iş birliği ve bunun neticesinde yapılan aktivitelerle çalışmaların bir yere bağlanması çok önemliydi. Tabi burada Büyükşehir Belediye Başkanımızın duruşu da çok önemliydi. Yavaş yavaş bazı aktiviteler başladı. Özellikle Meclis kararının alınması, tüm Meclis’in buna katkı sağlaması da çok önemliydi. Ben bütün o bileşenlere çok teşekkür ediyorum. Buraya birçok branşlarda eğitmenlerimiz geliyor. Şu anda ilkokul 3’e, 4’e, 5’e giden çocuklar okuryazar değiller. Bütüncül bir sorun var. Bununla ilgili bir yerden başlanması iyi niyeti de gösteriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP