“Savaşın bedeli çiftçi ile tüketiciye çıktı…”

“Savaşın bedeli çiftçi ile tüketiciye çıktı…”

ABONE OL
27 Şubat 2022 13:09
“Savaşın bedeli çiftçi ile tüketiciye çıktı…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Ayhan Barut, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın da etkisiyle elektrik, gübre, akaryakıt fiyatlarına yapılan fahiş zamların Türkiye tarımını olumsuz etkilediğini, çiftçinin, tüketicinin büyük bir krizle karşı karşıya kaldığını söyledi.

CHP’li Barut, şunları söyledi:

“Ülke tarımı zaten uzun zamandır çıkmaza girdi AKP eliyle. Yüksek enflasyon nedeniyle üretim maliyetleri fahiş oranda arttı. Çiftçi kazanamıyor, tüketici alamıyor. Bu kriz daha da derinleşmeden ülke tarımını ayağa kaldıracak, çiftçiye kazandıracak, tüketiciye rahat bir nefes aldıracak adımların atılması gerekiyor.

İnsanlığı derinden etkileyen ve bir an önce son bulmasını dilediğimiz Rusya- Ukrayna arasındaki çatışma halinden tarımsal üretimimiz de çok olumsuz etkileniyor. Çünkü ülkemiz tarım ticaretinin önemli kısmı Rusya ve yine önemli ürünlerde Ukrayna ile bağlantılı. Eğer bu savaş  hali devam ederse zaten sorunlarla boğuşan tarımsal üretimimiz yine derin problemlerle uğraşacaktır. Bu sorunlar çok daha büyümeden çiftçiyi, tarımsal üretimi ve tüketicileri destekleyecek denli adımlar atılmalıdır. Üretim maliyetlerindeki fahiş artışa dur denilmeli, vergi ve indirim düzenlemeleri yapılmalı, üreticilere üretmesi için ve tüketicilerin de ucuza alabilmesi için destek verilmelidir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP