“Devlet, Cemaatlerle, tarikatlarla özel ilişkiye girmemeli’
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Devlet, Cemaatlerle, tarikatlarla özel ilişkiye girmemeli’

“Devlet, Cemaatlerle, tarikatlarla özel ilişkiye girmemeli’

ABONE OL
13 Ocak 2022 16:39
“Devlet, Cemaatlerle, tarikatlarla özel ilişkiye girmemeli’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, KRT TV’de Savaş Kerimoğlu’nun sunduğu Günaydın Türkiye programında gündemi değerlendirmelerde bulunurken, cemaatler ile tarikatlara ilişkin düşüncelerini açıkladı.

Babacan, şunları söyledi:

“Cemaatler ve tarikatlar, bu toprakların yüzlerce yıllık bir geleneği. Yasaklamakla hiçbir şeyi çözemiyorsunuz. Yasakladığınızda kayıt dışına çıkıyorlar, daha gizli saklı oluyor her şey. Biz her zaman özgürlüklerden ve şeffaflıktan yanayız. Devletin denetim fonksiyonunun adil bir şekilde sürekli devrede olması gerektiğini düşünüyoruz. Yasakçı bir zihniyetle yüz yılların geleneğini yok edemezsiniz. Bir araya gelip ibadet yapacaklarsa ya da bir şeyler yapmak istiyorlarsa bunu gizli saklı yapmaya başlarlar.

Devletin bu yapılarla herhangi bir özel ilişkiye asla girmemesi lazım. Devlete nüfuz etmek, devleti yönetmeye çalışmak, devlet yönetiminde etkili olmak, devlet gücünden hisse almak gibi işlere girdiği zaman devletin ‘Orada dur’ demesi lazım. Siz ehliyeti, liyakati, adaleti, fırsat eşitliğini getirin; cemaatler zaten kendi alanlarında kalacaktır. Devlet tarafındaki yanlışlıklar, cemaatler tarafındaki yanlışlıkları bir bakıma besliyor.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP