“Orta sınıf öfkelenecek…”

“Orta sınıf öfkelenecek…”

ABONE OL
18 Aralık 2021 13:48
“Orta sınıf öfkelenecek…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, asgari ücretin 4250 liraya yükselmesiyle birlikte, işverene sağlanan vergi avantajının olumlu olduğunu yazdı.

Kılıçaslan’ın, “orta sınıf, alışageldiği konforundan olmanın getirdiği öfkeye kaptıracak kendisini” sözlerine de yer verdiği yazısının ilgili bölümü şöyle:

Orta sınıfın alıştığı yaşam konforu da, yaşadığı “dolce vita” da bir süre askıya alınmış olacak çünkü. Alt sınıflar kanaat ekonomisine alıştıkları yerden devam edecekler elbette ama orta sınıf, alışageldiği konforundan olmanın getirdiği öfkeye kaptıracak kendisini. “Ayağını yorganına göre uzatmak” orta sınıfın cehennemidir zira. Ekmeği hesaplarken dolar hesabına yüklenecek, ödediği kirasını hesaplarken dolarla hesaplamak aklına bile gelmeyecek çünkü.

Yanlış anlaşılmasın yazdıklarım. Orta sınıfın içinde yaşadığı ve hükümetler tarafından yaşatıldığı “tatlı hayat”, hemen hemen bütün dünyada tehdit altında ve ben bunun çok ama çok büyük bir sorun olduğunu düşünüyorum. Orta sınıf, bu gerçekle ne kadar çabuk yüzleşir ve pozisyonunu ne kadar çabuk güncellerse bu vartayı atlatma şansı o denli yüksek olacak.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP