“Hepsi Cumhuriyetin eseri”

“Hepsi Cumhuriyetin eseri”

ABONE OL
29 Ekim 2021 12:49
“Hepsi Cumhuriyetin eseri”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İktidara yakınlığı ile biline Hürriyet Gazetesi, Cumhuriyet’in 98. Yılını kutlarken,              “Hepsi Cumhuriyet’in eseri” tümcesini ana manşet olarak kullandı.

“Cumhuriyet’in eseri” olarak örneklediği başlıklar da şöyle oldu:

Bir: Türk bilim insanları zirvede… Sekiz Türk bilim insanının ortak çalışması, Singapur’daki tıp kongresinde “en iyi araştırma” seçildi. Türk bilim insanlarının çalışmasına göre sigara alışkanlığı tansiyon ve kolesterol seviyeleri, kalp-damar hastalıklarından ölümleri açıklamada yetersi kalıyor. Bzı ağır metaller de damarlarda daralmaya ve kalp krizine neden oluyor…

İki: 1150 Türk’ün adı dünya basınında… Stanford Üniversitesi’nin yayınladığı “Dünyanın en etkili bilim insanları”  yer alan 190 bin 63 bilim insanlarının arasına Türkiye’den 1150 isim girdi.

Üç: 16 yaşında Alman üniversitesinde… Nehir Özzengin, Almanya’nın Karlsruhe Müzik Üniversitesi’nde piyano eğitimine başladı.

Gazetede, ana başlık altında “kalkınma projesi olarak Cumhuriyet’in yetiştirdiği nesiller, bilimden sanata, spordan teknolojiye dünyada adından söz ettiriyor” tümcesi yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP