Zeydan Karalar’ın hassasiyeti

Zeydan Karalar’ın hassasiyeti

ABONE OL
10 Ekim 2024 15:20
Zeydan Karalar’ın hassasiyeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

Geçtiğimiz salı bu köşede üç kişi arasındaki bir ilişkiden bahsetmiş, kimilerinin bu çarpık ilişki üzerinden Büyükşehir Belediyesi, Başkan Zeydan Karalar ile CHP İl örgütüne saldırmak için kullandıklarını anlatmıştım.

İlişkinin tarafları dışında kimseyi ilgilendirmeyen olaya mal bulmuş mağribi gibi sarılanların ereklerini açıklamıştım.

Olayı CHP’ye Büyükşehir Belediyesi’ne saldırmak için fırsat olarak görenlere göre taraflardan birinin Başkan Zeydan Karalar tarafından atanan Büyükşehir Belediyesi danışmanı olduğunu iddia ediyorlardı.

Söz konusu kişinin ad ve soyadının baş harflerinin kodlamışlardı.

Yazıyı yazmadan önce Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yaptığım araştırmada, Büyükşehir danışmanları arasında o ad yoktu.

Önceki gün, Zeydan Beyle telefon konuşmamızda, söz konusu kişinin danışman değil, sıradan bir çalışan olduğunu, olayı duyar duymaz işine son verildiğinin söyledi.

Sayın Karalar’ın olayın duyulmasıyla birlikte gösterdiği hassasiyet takdire şayan.

 

Özgür Özel’e atılan iftira ve Devlet Bahçeli

Günlerdir bazı çevreler ısrarla CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in özel yaşamı ile ilgili olarak kamuoyunda bir şeyler yaymaya çalışıyor.

Birileri, özelde ana muhalefetin liderine, genelde tüm muhalif kanada özel yaşam üzerinden saldırmaya çalışıyor..

Özellikle sosyal medyadan yurttaşlara Özgür Özel’in özel yaşamı ile ilgili aslı astarı olmayan bazı suçlamaları fısıldıyorlar..

Bu konuda geçtiğimiz günlerde CHP örgütleri seksen bir ilde eş zamanlı açıklama yapılmış, iddiaları ortaya atanlar kınanmıştı..

Ancak, Özgür Özel’e özel yaşam üzerinden yapılan saldırıya en radikal tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi..

Sayın Bahçeli, önceki gün partisini grup toplantısında yaptığı konuşmada, Özgür Özel’in özel yaşamıyla ilgili yapılanlara, lafı eğip bükmeden doğrudan doğruya iftira dedi.

FETÖ taktiği olarak nitelendirdi.

Şerefsiz hamleler olarak değerlendirdi.

MHP’nin, Özgür Özel’in özel yaşamıyla ilgili servis edilen iftiraların MHP’nin konusu olmadığını, olmayacağını açıkladı.

Şöyle dedi Devlet Bahçeli grup konuşmasında:

“Özgür Bey’in özel hayatıyla ilgili servis edilen iddia ve iftiraların hiçbirisi siyasetimizin konusu olmaz, olamaz, olmayacaktır.

Özel hayatları ihlal ve istila eden FETÖ taktiklerinin, bundan mülhem şerefsiz hamlelerin, provokatif sosyal medya ifşalarının tamamıyla karşısındayız.

Biz CHP’nin siyasetiyle, siyaseten ihsas, ibra ve ifade ettiği gayeleriyle ilgiliyiz, bunun dışında ne söylenirse söylensin, ne yapılırsa yapılsın kulaklarımızı kapatmış haldeyiz.

Bel atlı vuruşlar, itibar suikastları, izansız isnatlar bizim ne işimize gelir, ne de gündemimize girer.

Siyaset müessesini sarıp sarmalayan kumpaslar, kara kampanyalar, çirkin dedikodular, gerçek olup olmadığını tefrik etmeden ayağımızın altındadır ve bizim için yok hükmündedir.”

Bahçeli sadece Özgür Özel’e bugünlerde atılan iftiraya değil, bundan sonra siyasetçilere kurulacak kumpaslara, kara kampanyalara, çirkin dedikodulara şimdiden net tavır koydu, MHP için tümünün yok hükmünde olduğunu belirtti..

Bahçeli’nin Özel’e atılan iftiralara aldığı net tavır örnek olmalı, tüm liderler tarafından da aynı biçimde değerlendirerek Özel’e atılan iftiralarla en yüksek perdeden tavır kamuoyuna açıklamalılar.

Tabii, Özgür Özel’in uğradığı iftiraya tepki sadece Ankara’da kalmamalı..

Bahçeli’nin tepkisi ülkemizin dört bir yanında karşılık bulmalı..

Örneğin MHP ve diğer partilerin il başkanları iftiraya karşı çıktığını açıklamalı, iftiracıların ve kumpasçıların oyununu ilçe ilçe, il il bozmalıdırlar..

 

Dinsel uygulamada yeni bir adım mı

Mevcut siyasal iktidarın yirmi iki yıllık yönetiminde, siyasal İslam anlayışıyla attığı bir çok adıma tanık olduk..

Özellikle Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı döneminde dinel nitelikli biri çok denemeler yapıldı..

Bir anlamda toplumun tepkisi ölçüldü..

Tepki yüksek ise geri adım atıldı, değilse bir adım öne taşındı..

Benzer bir uygulamaya bugünlerde Adana’da tanık oluyoruz

Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde cuma günleri tatil günü ilan edildi.

Adana Kabzımallar Odası, 11 Kasım Cuma günüden başlayarak yedi ay süreyle hafta tatili günü olarak Cuma günün ilan etti..

Kabzımallar Odası’nın böyle bir hakkı var mı ayrı bir konu ama, yedi aylık Cuma tatili uygulaması bana bir test uygulaması izlenimi uyandırdı..

Yirmi iki yıldır alıştığım testlerden biri gibi duruyor..

Yedi ay sonunda tepki gelmezse Cuma tatili geçicilikten kalıcılığa evirilecektir… Eğer yoğun teki gelirse, pardon denip tatil günü cumartesine çevrilecektir..

Cumanın tatil günü olma kararının kimse üstlenmeyecek, suçu birbirlerinin üstüne atacaklardır..

Vedat Dalokay Hal Kompleksinde Cuma günü kalıcı olarak tatil gününe dönüşürse, adım adım başka kurumlarda da Cuma günlerinin tatil günü ilanı Vedat Dalokay Halk Kompleksindeki Cuma tatili kararı sıradan bir karar değil..

İleride atılacak benzer adımların bir habercisidir..

Vedat Dalokay Hal Kompleksinin sahibi Adana Büyükşehir Belediyesidir..

Cuma gününü tatil eden Adana Kabzımallar Odası ise yasayla kurulmuş, hal esnafının zorunlu üye olduğu bir yapı..

Görevi hal esnafının mesleki  çalışmalarının kolaylaştırmak, mesleki sorunlarına çözüm bulmak olan Kabzımallar Odası’nın tatil günü belirleme yetkisi yoktur.

Adana Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, Kabzımallar Odası’nın Cuma gününü tatil ilan eden kararının uygulanmasının halin gerçek yönetimi olarak engellemeli ve Kabzımallar Odası’nı Hal Kompleksinden çıkarmasının bir yurttaş olarak bekliyorum.

Ayrıca, Adana Kabzımallar Odası, Cuma gününü hafta tatil ilan ederek, ulusal bayram ve genel tatil günlerinin belirleyen 2429 Sayılı “Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanununa aykırı davranarak suç işlemiş bulunmaktadır.

Çünkü, 2429 Sayılı 17.3.1981 tarihli yasanın üçüncü maddesinin A fıkrası hafta tatilinin pazar günü olarak belirlemiştir.

Adana Kabzımallar Odası Yönetim Kurulu, Cuma gününü hafta tatili ilan ederek, yasayı tanımadığı ilah etmiş, açık açık yasayı ihlal suçu işlemiş bulunmaktadır..

Cumhuriyet savcılarının yasayı hiçe sayan Kabzımallar Odası yönetim kurulu hakkında soruşturma açmalıdır..

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP