“1 Mayıs emeğin bayramı kutlu olsun.”

“1 Mayıs emeğin bayramı kutlu olsun.”

ABONE OL
30 Nisan 2024 14:01
“1 Mayıs emeğin bayramı kutlu olsun.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “1 Mayıs, işçinin, emekçinin, fabrikada, tarlada üretimin olduğu her alanda çalışanların bayramıdır. Emeğin bayramına emekçiler açlık sınırı altında bir gelir ve budanan haklar ile giriyorlar” dedi.

Kadın ve çocuk işçilerin yaşadıkları sorunların arttığını belirten Gürer, ekonomik sorunların artmasıyla birlikte kayıt dışı çalışmanın yanında çocuk işçi sayısında da artışa neden olduğunu ve kadın ile çocuk işçilerinde mobbingin başta olmak üzere çalışma koşullarının ağırlığı ile oluşan sorunlar yanında kayıt dışı çalışmanın da arttığına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Emeğin en az değer gördüğü, emekçilerin tüm haklarının sınırlandığı bir süreç yaşadığımızı belirtiyoruz. Tüm sorunlar için kanun teklifi, Meclis araştırması, soru önergesi veriyoruz. Bu önergelerimiz Meclis’te ele alınmalı ve sorunlara çözüm sağlanmalıdır. Serbest piyasa ekonomisi tam bir soygun ekonomisine dönüştü. Emekçiler modern köle olarak görülüyor. Düşük ücret ve güvencesiz çalışma olağanlaştırılmaya devam ediyor. Modern köleliğe dönüşen çalışma yaşamında emeğin hak gaspı artıyor. 1 Mayıs emeğin bayramında bir kez daha işçinin ve emekçinin haklarının verilmesini talep ediyoruz ve mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. 1 Mayıs kutlu olsun.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP