El Nino uyarısı…

El Nino uyarısı…

ABONE OL
20 Haziran 2023 13:43
El Nino uyarısı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, El Nino adı verilen, dünya genelinde hava sıcaklığının artmasına yol açacağı öngörüsünde bulunulan hava olaylarıyla ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, El Nino ile ilgili olarak dünya genelinde şimdiden ciddi tedbirlerin alınmaya başlandığına dikkat çekti.

ÖZHASEKİ’YE SORU ÖNERGESİ

Bu yıl El Nino’nin etkisinin bazı ülkelerde hissedildiğini ve 2024 yılında küresel olarak sıcaklık rekoru kırılacağı yönünde bilim insanlarının açıklamalar yaptığını vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Özhaseki tarafından şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1.“El Nino” adı verilen hava olayının ülkemiz üzerindeki olası olumsuz etkileriyle ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır?

2.Bakanlık tarafından El Ninotnun olası olumsuz etkilerine karşın, bakanlıklar arası koordinasyon sağlanmış mıdır? Örneğin tarıma etkisi konusunda bir öngörü ve çalışma yapılmakta mıdır?

3.Kuraklık riski dikkate alınarak denize boşa akan doğal su kaynaklarının yönünün değiştirilip Anadolu topraklarına döndürülmesine yönelik planlama yapılmakta mıdır?

4.Yer altı sularını doğru yönetmek ve giderek debisi düşen suları yeraltı barajları ile korumak için bir çalışma yapılmakta mıdır?

5.Çatı sularının konut ve bahçelerde yapılacak sarnıçlara alınıp değerlendirilmesi için çalışmalar yapılmakta mıdır? Bu konu özelinde bugüne kadar bir uygulama yapılmış mıdır?”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP