“Üçüncü Dünya Savaşı’na bir adım uzaktasınız”
  • OLAY NET
  • Dünya
  • “Üçüncü Dünya Savaşı’na bir adım uzaktasınız”

“Üçüncü Dünya Savaşı’na bir adım uzaktasınız”

ABONE OL
19 Mart 2024 16:53
“Üçüncü Dünya Savaşı’na bir adım uzaktasınız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’daki devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Vladimir Putin, Rusya ile NATO devletleri arasında Üçüncü Dünya Savaşı’na ramak kaldığı konusunda Batı ülkelerini uyardı fakat hiç kimsenin böyle bir savaşı istemediğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçen ay yaptığı bir açıklamada gelecekte Ukrayna’ya kara birliklerinin konuşlandırılma olasılığından söz etmişti.

Birçok Batılı ülke buna mesafeli yaklaşırken, Avrupa’nın doğusundaki bazı ülkeler desteklerini söylemişti.

Macron’un açıklamaları ve Rusya ile NATO arasında bir çatışma riskine ilişkin sorulan soruya Putin, “Modern dünyada her şey mümkün” yanıtını verdi.

Putin, “Herkes için açık olan şu ki, bu geniş çaplı bir Üçüncü Dünya Savaşı’ndan bir adım ötede olacak. Neredeyse hiç kimsenin bununla ilgilenmediğini düşünüyorum” dedi.

Putin, NATO askeri personelinin zaten Ukrayna’da bulunduğunu ve Rusya’nın savaş alanında hem İngilizce hem de Fransızca konuşulduğunu saptadığını da söyledi.

Konuşmasında 16 Şubat’ta cezaevinde yaşamını yitiren muhalif lider Aleksey Navalny hakkında ilk defa ismiyle hitap ederek açıklamalarda bulunan Putin, Navalni’nin hapiste hayatını kaybetmesini “talihsiz bir olay” olarak niteledi ve Batı’daki Rus mahkumlar karşılığında onu serbest bırakmaya hazır olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP