DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“Yıllık bazda enflasyondaki düşüşleri de göreceğiz…”
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • “Yıllık bazda enflasyondaki düşüşleri de göreceğiz…”

“Yıllık bazda enflasyondaki düşüşleri de göreceğiz…”

ABONE OL
19 Mart 2024 16:41
“Yıllık bazda enflasyondaki düşüşleri de göreceğiz…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Sanayi Odası’nın “ASO 60’ıncı Kuruluş Yılı Ödülleri” töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dünya genelinde manşet enflasyonun düşmeye başladığını, çekirdek enflasyonun ise halen nispeten yüksek seyrettiğini belirterek merkez bankalarının sıkı para politikası uyguladığını belirtti.

Yılmaz, “Böyle bir küresel iklimde geçtiğimiz yıldan bu yana ekonomimizde belirsizliği azaltıcı, tüm sektörlerin önünü daha net görebileceği politikaları hayata geçiriyoruz. Ekonominin düşmanı belirsizlik. Belirsizliği ne kadar azaltırsanız, öngörülebilirliği arttırırsanız ekonomiye de o derece güç vermiş olursunuz” diye konuştu.

Enflasyonla mücadelede aylık sonuçlar almaya başladıklarını söyleyen Yılmaz, “Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz. Ama hazirandan başlayarak fiilen yıllık bazda enflasyondaki belirgin düşüşleri de göreceğiz. Yılın ikinci yarısında bu düşüşleri göreceğiz. 2025 yılı için Orta Vadeli Program’da öngördüğümüz yüzde 15’ler civarında bir enflasyon. 2026 için ise tek haneli enflasyona yeniden dönüşü öngörüyoruz. Buna göre bütün planımızı, programı yapmış durumdayız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP