TİP’den, Hatay’da Gökhan Zan’a destek yok!

TİP’den, Hatay’da Gökhan Zan’a destek yok!

ABONE OL
18 Mart 2024 12:42
TİP’den, Hatay’da Gökhan Zan’a destek yok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Anakent Belediye Başkanlığı’na aday gösterdikleri Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiklerini açıkladı.

TİP’ten yapılan yazılı açıklamada, “En ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağız” sözleri kullanıldı.

Gökhan Zan, gelişmeler üzerine bir açıklama yayımlayarak, “Halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular. Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar. Ama bu sefer sert kayaya çarptılar ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz değerli hemşerilerimin mücadele azmine ve kararlılığına yenik düşecekler. Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim” dedi.

Zan, uğradığı tehdit ve şantajlara ilişkin suç duyurusu yaptığını söyledi.

6 Şubat depremlerinde yaşanan yıkımın sorumlularından biri olarak gösterilen Lütfi Savaş, kamuoyundaki tepkilere karşın ‘anketler’ gerekçe gösterilerek yeniden CHP’nin adayı gösterilmişti.

Listelerin kesinleştiği son güne dek CHP’ye “Adayınızı değiştirin, fedakarlığa hazırız” şeklinde özetlenebilecek çağrılarını sürdüren TİP, kararın kesinleşmesi üzerine muhalif seçmenin çaresiz kalmaması adına yıkımın yaşandığı dönem kentin sesini duyurma çabasıyla öne çıkan Zan’ın adını Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP