Her yer “seçim” kirliliği…

Her yer “seçim” kirliliği…

ABONE OL
12 Mart 2024 12:06
Her yer “seçim” kirliliği…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

Sokağa çıktığınızda koca betondan yapıların, elektrik direklerinin, yol kıyısındaki ağaçların yüzünü örten afişleri gördüğünüzde “ne” düşünüyorsunuz? Örneğin, “benim desteklediğim aday” daha iyi giydirmiş, ya da “benim adayım daha büyük, daha çok afiş asmış” diyor musunuz?

Bu ülkede insanlar “bir kilo et” için, ya da günlük “üç/ beş ekmek” için saatlerce kuyrukta bekleyecek kadar “yoksulluk” içindeyken, parmakla sayılı günler sonra “çöpe” gidecek, üstelik kentin her yerine “çöplüğe” dönüştürecek çalışmaların neden bu denli içindeler?

Sıkça yazıyorum; siyasetçilerin billboard çalışmaları geri kalmış ülkelerde yaygındır! Yapıları, bulvarları karşıdan/ karşıya uzun afişlerle bölerler! Seçmene sözde albenili duruşlarını benimsetmeye çalışırlar! Amaç halkın erincinden/ gönencinden çok kendi ağırlıklarını artırmaktır! Gelişmiş ülkelerde, yurttaşı afişlerle kandıramazlar! Seçmen ya inanır, ya da sandığı “ret etme” hakkını kullanır!

Geçtiğimiz günlerde, Adana kulisini izleyen bir arkadaş anlattı… Bir belediye meclis üyesi adayı, şu ana dek afişe milyon lira ödemiş! Sakının bir “belediye başkan adayı” demiyorum; meclis üyesi adayı…

Birazcık “ülkede neler oluyor” diye düşünen, birazcık eşduyu taşıyan, birazcık kuyruklardaki “zorluğu” anlamaya çalışan kim var bilmiyorum da; varsa eğer bu denli savurganca “çöp” olacak harcamalardan kaçınır!

Sokağa çıktığınızda aynı şeyleri düşünenlerden değil misiniz?

 

Kocaispir, metro sözünü aldı da…

Cumhur İttifakı’nın Anakent Belediye Başkan Adayı  Fatih Mehmet Kocaispir, geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu konuk etti, bol bol destek sözü aldı!

Bakan Uraloğlu, özellikle ulaşım konusunda Adana’nın gereksinmelerine vurgu yaparken metro hattın daha işlevsel hale getirilebilmesi için üniversiteye ve stadyuma kadar uzatılacak olan bir hafif raylı sistem hattını beraberce değerlendirdik. Karayollarımız tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden de bir hat bağlayıp metronun her iki tarafına bağlantı yaparsak Adana’yı bir ringle çevirmiş oluruz. Burada zaten belli bir aşamaya gelinmiş durumda. İnşallah burada Büyükşehir Belediyesi ile gerekli iş birliğini yaparak bunu da yürütelim istiyoruz” sözlerine yer verdi.

Adana’da, metro sorunun ne denli gecikmiş olduğunu, ulaşımda nasıl aksamalar doğurduğunu burada yaşayan herkes bilir! Ülkenin en önemli anakentlerinden biri ol, ancak yıllar önce yapılan “tek doğrultulu”, üniversiteye/ hastaneye/ sanayiye yararı olmayan biçimiyle çakıl kal!

Bugüne değin “her” seçim öncesinde “söz” verilmesine karşın, yirmiiki yıllık “iktidar” her seçim sonrasında beklediğinin karışlığını bulamayınca “neden” engelleme yollarını seçti? Ayrıca bakanın son tümcesinin “inşallah burada Büyükşehir Belediyesi ile gerekli iş birliğini yaparak bunu da yürütelim istiyoruz” olması, “eğer adayımız Kocaispir’i seçerseniz” diye mi anlaşılmalı?

Birden, yüzyılın depreminde çocuklarını, yakınlarını, sevdiklerini yitiren Hataylılara “merkezi yönetimle yerel yönetim eş eşe vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu an Hatay garip kaldı, mahzun kaldı” sözleri anımsadım!

Ben, bu “zorlamayı” hiç sevmedim! 090324

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP