DEM Parti adayları basınla tanıştı 

DEM Parti adayları basınla tanıştı 

ABONE OL
5 Mart 2024 10:30
DEM Parti adayları basınla tanıştı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

DEM Parti’nin Adana’daki belediye başkan adayları yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yapacaklarının anlatıp, “çekilecekler” iddialarına yanıt verdiler.

Dem Parti Adana Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Mahfuz Güleryüz, DEM Parti’nin adaylarıyla ilgili “3 Mart’ta çakılacaklar, 7 Mart’ta çekilecekler; 30 Mart’ta çekilecekler” dezenformasyon yapıldığına dikkati çekti ve bu algı operasyonlarının kendilerinden korkmalarına bağladı..

Güleryüz’ün bu ifadeleri pek de haksız sayılmaz..

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan olmak üzere parti yöneticilerinin ve adaylarının çekilmeyeceklerini açıklamalarına karşın hala “şu tarihte çekilecekler” şeklindeki iddialar dile getirmek ancak Güleryüz’ün dediği gibi bir korkunun sonucu olabilir..

Güleryüz’ün konuşmasında vurguladığı bir başka konu ise, 2019 yerel seçimlerinde ve 2023 seçimlerinde DEM Parti’nin (HDP) ittifak yapmadan, kayıtsız şartsın AKP/MHP bloğunu kaybetsin diye başta CHP olmak üzere muhalefet partilerin adaylarının destekledikleri, seçmenlerin CHP, Saadet, Deva gibi partilerin adaylarına oy verdiği oldu..

Güleryüz’ün merkezi iktidar ve ana muhalefetin belediyecilik anlayışıyla ilgili değerlendirmesi de çok ilginçti.

Güleryüz, bu partilerin belediyecilik anlayışının belediyeleri emlak ofisi ve müteahhit şirketi olarak gördükleri oldu.. Güleryüz’ün, “Aynı argümanlarla belediyecilik yapıyorlar. Aynı talan zihniyetiyle belediyecilik yapıyorlar. O yüzden AKP’nin kazanması, CHP’nin kazanması bugün aksine bizim için önemli değil. Kaybettirme ya da kazandırma stratejimiz yok” sözleri dikkati çeken ifadelerdi.

Güleryüz, bu anlayışa sahip olmaları nedeniyle, bazı partilerle ittifak yapmadıklarını dile getirdi.

Mahfuz Güleryüz’ün Adana ile ilgili değerlendirmesi de dikkate değer bir değerlendirmeydi..

Adana’nın üç bin yıllık geçmişe sahip bir kent olduğunun altını çizen Güleryüz’ün Adana’yı ve Adana ile ilgili düşüncelerini, “Adana eskiden Türkiye’nin ikinci büyük kentiydi arkadaşlar. Sadece bir işçi kenti, emekçi kenti, bir tarım kenti değildi. Aynı zamanda büyük bir sanayi kentiydi. Ama Adana öyle bir hale getirildi ki sadece yoksulluğa mahkum edilen, yoksulluğa mahkum bırakılan bir kent haline getirildi. Adanalıların güzel bir sözü var. Derler ki ‘toprağına insan ekseniz insan yetişir.’ Dünyanın en verimli toprakları. Ama Adana adeta yoksulluk kokuyor arkadaşlar. Sokaklarında dolaşıyoruz, kenti dolaşıyoruz. Kent umutsuzluk ve mutsuzluk tablosuyla yüz yüze iç içe yaşıyor. Bu kente yazık değil mi? Adana sorunlarla yüzünüze iç içe cebelleşen bir yapıda elinizi nereye atsanız karanlık tablo ile karşılaşıyor. Bu tabloyu değiştirmek mümkündür arkadaşlar. Sizin vaktinizle bütün Adanalılara seslenmek istiyorum. Hiçbirimiz bu rantçı, bu talancı siyasete, sisteme ve yönetim anlayışına mahkum değiliz. Gelin hep birlikte güç birliği yapalım. Hep birlikte inanalım ve Adana’yı bu yüz yıllık yanlış yönetim anlayışını yerle bir eden bir sonuçla karşı karşıya bırakalım. Bu çok zor değil arkadaşlar. Bu mümkün. Adana’yı Adanalılarla birlikte yönetmek en temel hedefimizdir. Bizim başka bir arayışımız, başka bir çözüm felsefemiz, başka bir yaklaşımımız söz konusu değil. 2024 seçimleri bunun için büyük bir fırsata çevrilebilir. Bunu gerçekleştirmek mümkündür. Ve bir oy vermen kadar kolaydır” sözleriyle bizlere aktardı..

Konuşması boyunca birlikte yönetimi dikkati çeken halk meclisleri ve mahalle meclislerine vurgu yapan Mahfuz Güleryüz, birlikte yönetimin ilk ayağının belediye meclisleri olduğu; meclis listelerinde demokratik kitle örgütleri temsilcileri, meslek örgütleri temsilcileri, inşaat mühendisi, mimar, jeoloji mühendisi, tıp uzmanı gibi mesleklerinde uzman kişililerin yer alıp almadığı ile ilgili soruma verdiği yanıtta, aday belirleme sürecinin sancılı olmasını ifade etmesi ve olabilecek en iyi listeyle halkın karşısına çıkacaklarını söylemesi de dikkati çeken ifadelerdi. Dün itibariyle listeler kesinleşti. Bugün itibariyle de, Mahfuz Güleryüz’ün meclis üye listeleriyle ilgili söylediklerinin ne kadarının gerçekleştiğini göreceğiz..

Adana Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Arife Çınar da kadın odaklı parti olduklarını söylerken, belediyelerin de eşit temsiliyle (eşbaşkanlıkla) yönetilmesi gerektiğini vurguladı ve kadın özgürlükçü mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti..

DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya ise partimsimin kimsesizlerin sesi, tercihsiz bırakılanları tercihi, umutsuz bırakılanları umudu olarak nitelendirdi.

DEM Parti Adana İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Seyfettin Aydemir’in katıldığı etkinlikte Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Arife Çınar ve Mahfuz Güleryüz, Seyhan Belediyesi Eşbaşkan adayları Sever Uzun ve Mehmet Karakış, Yüreğir Belediyesi Eşbaşkan adayları Şükran Efetürk ve İbrahim Kocaman, Ceyhan Belediyesi Eşbaşkan adayları Delal Mamuk ve Cemal Gök, Çukurova Belediyesi Eşbaşkan adayları Feyruze Gümüş ve Mehmet Can Çelik ile Karataş Belediyesi Eşbaşkan adayları Aysel Türkmen ve Vejdi Oral tanıtıldı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP