MHP “İYİ” oyunu bozdu

MHP “İYİ” oyunu bozdu

ABONE OL
7 Şubat 2024 09:44
MHP “İYİ” oyunu bozdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

MHP Genel Merkezi önceki gün Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Sözlü’nün görevine son verdi ve tedbirli olarak Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Ayrıca, Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe örgütlerini kapattı..

Bütün bunların nedeni, aday gösterilmeyen belediye başkanlarının bağımsız adaylıklarının yanında Meral Akşener’in partisiyle kurdukları temaslar..

MHP Genel Merkezi’ni önlem almaya iten iddia şuydu:

İyi Parti başta Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Taş başta olmak üzere, açıkladığı tüm adayları geri çekecek..

Hüseyin Sözlü Büyükşehir Adayı, aday gösterilmeyen ilçe belediye başkanları da ilçelerinde başkan adayı olacaklar..

Ayyüce Taş’ın planı bildiği için çalışmalarını ağırdan aldığı iddia ediliyordu..

Kapatılan ilçe yönetimlerinin seçimlerde MHP adaylarının değil, İyi Partinin adaylarını destekleyeceklerini açıklayacakları, hatta katılım yapacakları da iddia ediliyordu..

Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir’in ziyaretinden önce, Sözlü’nün Cumhur İttifakı adayına destek vermeyeceği iddialar yaygınlık kazanmıştı..

MHP Genel Merkezi’de anlaşıldığı kadarıyla, iddialarda gerçeklik payı olduğunu belirlemiş ya da o yönde işaretler gördüğü için hızlı bir refleksle söz konunu kararları alarak, anında önlemini almış bulunuyor..

Kısacası, MHP yönetimi İYİ bir oyunu başlamadan bozmuş, sona erdirmiş görünüyor..

MHP Genel Merkezini dikkatini çeken bir başka konu da başta, aday gösterilmeyince biri başka partiden, diğeri bağımsız adaylığı açıklayan belediye başkanlarının haberlerinin, MHP aleyhindeki haberlerin FETÖ’den yargılanmış bir kişiye ait internet haver portalından ve sosyal medya hesaplarından servis edilmesi..

 

HÜSEYİN SÖZLÜ’NÜN AÇIKLAMALARI

Hüseyin Sözlü, sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı ve Parti’ye bağlı olduğu açıkladı..

Sözlü, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, kararı sosyal medyadan öğrendiğini ifade ederek, MHP’nin misafiri değil ev sahibi, Hareket’in öz evladı olduğunu söyledi.

MHP’ye bağlılığının devam edeceğini vurgulayan Sözlü, “Muhterem Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi’nin takdirleriyle yürüttüğüm Belediye Başkanlığı dönemlerim ve başdanışmanlık görevi süresi içerisinde, görev sorumluluğuma halel getirecek en küçük zafiyet, Partimize ve Liderimize olan sadakatimi sorgulatacaksa bir davranış içinde bulunmadım.

Bugüne kadar Türk milliyetçiliği hareketinin bir ferdi olmaktan gurur duydum. Taahhüdüm odur ki Ülkü Ocaklı olduğumuz yıllarda ettiğimiz yeminin arkasında bundan sonra da duracağım.

Yılanlardan olmayacağım,

Kaçanlardan olmayacağım..

Gençlik yıllarında tanıştığım Ülküden, Türk milliyetçiliği fikrinden ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılmayacağım..

MHP aynı zamanda babamın partisidir ve ben bu partinin misafiri değil ev sahibiyim, bu hareketin öz evladıyım.

Tanrı Türkü Korusun.”

Sözlü’nün açıklamaları aslında tüm iddiaları çürüten bir açıklama..

Ancak, İyi Parti’nin kendisi ve aday gösterilmeyen diğer belediye başkanları üzerinde kurmaya çalıştığı oyunu bozmak için bu sözleri eyleme dökmesi ve sahaya inip Cumhur İttifakı için bütün gücüyle çalışması gerektiğini düşünüyorum..

 

CHP’li başkanlarda oyuna çekilmek isteniyor

İyi Parti’nin MHP Genel Merkezi tarafından boşa çıkarılan oyunu sadece MHP’li siyasetçileri kapsamıyor..

Anket parasının bile aday adaylarından alan İyi Parti, bugüne kadar ne istedilerse veren CHP’li iki belediye başkanının da kendilerinden aday olacaklarını iddiasını yayıyorlar..

İyi Partililere göre, Adana’nın merkezdeki iki büyük ilçesinin CHP’li belediye başkanları bugün yarın İyi Parti’den aday olacaklar..

Hüseyin Sözlü’nün açıklamalarının İyi Parti’nin MHP’li siyasetçiler üzerinden yürütmeye çalıştığı ve Sözlü’nün açıklamaları ile asparagas olduğu ortaya çıkan algı operasyonu gibi, CHP’li başkanların ilçelerinde İyi Parti’nin adayı olarak seçime girecekleri iddiası da algı operasyonundan başka bir şey değildir..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP