“Kıyılar bizim değil; halkındır…”

“Kıyılar bizim değil; halkındır…”

ABONE OL
2 Şubat 2024 12:01
“Kıyılar bizim değil; halkındır…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin/ Olaynet– Yeniden adaylığı belirlenen Anakent Belediye Başkanı Vahap SeçerKente Sözümüz Var’ sloganıyla düzenlenen ‘Kent Katılımı Buluşmaları’nın 6. serisinin 5. toplantısını ‘Sosyal Sorumluluk Dernekleri, Gönüllü Eğitim Kuruluşları ve Eğitim Vakıfları’nın temsilcileri ile gerçekleştirdi.

Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen buluşmada Başkan Seçer’e; Genel Sekreter Olcay Tok ile MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz eşlik etti.

Konuşmasında, bu seçimde Mersin’in farklı bir sonuç yaşayacağına vurgu yapan Seçer’in değerlendirmelerinin öne çıkanları şöyle:

5 yıllık süreç içerisinde yaptığımız en yararlı işlerden bir tanesi sivil toplumla sürekli iletişim içerisinde olmak, onların görüşleri doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştirmek oldu. Bunların yararını gördüğümüzü söyleyebilirim.

Bugüne kadar belki de belediyecilik tarihinde çok az görülen iletişimle, ilgili meslek odalarıyla süreci götürdük. Her şehirde bu geçerlidir ve biliyorsunuz imar çalışmaları daha çok rant odaklı düşünüldüğü için netameli konuların başında geliyor. .

Biz sanatçılarımızı önemsiyoruz. Her türlü işbirliğine hazırız. Her konuda da onların önünü açarız. Biz, kentimiz sanat, sanatçı ve kültür kenti olsun istiyoruz.

Limanın genişlemesine karşı olmamın nedeni, ticaretin kısıtlanması, Mersin Limanı’nı önemsiz kılmak değil. Dedim ki ‘Daha önce bu planlanmış, 60 dönümlük bir genişleme alanı imara işlenmiş. Doğu tarafına bunu yapabilirsiniz’. Ama siz getirmişsiniz yeni bir projeyle 190 dönüm, merkeze doğru, Atatürk Parkı’nın da o silüetini etkileyecek bir pozisyonda denizi dolduruyorsunuz. .

Olabilecek her türlü konuda işbirliğine hazırız. Diğer bütün ortak proje işbirliği talebinde bulunan STK’lar için söylüyorum. Herkese kapımız açık, yeter ki sonuç vatandaşa dokunsun. .

Yağmur suyu sistemleri yapılıyor. Biliyorsunuz artık oradan bizim itirazımız sonucu tır girişleri kalktı. 3 yıl uğraştık. Senelerdir öyle devam ediyordu. Kimse bir şey dememişti ama şimdi bitti.

Mezitli’de 3 bin 165 beş metrekare alan üzerine Çocuk Köyü yapıyoruz. İhalesi var, 26 Şubat’ta. Çocuk tiyatrosu, film, konferans salonu var, çok amaçlı salon, 220 kişilik çocuk atölyeleri hepsi var içinde.

İçinde kadın atölyesi, okuma salonu, kreş, taziye olan Kurdali Mahallesi’nde 2 büyük binadan oluşan, 60 milyon TL’ye mal olacak bir yapının temelini attık.

Kıyılar bizim değildir, kıyılar halkındır, herkes girebilir. Ancak Milli Emlak’tan bizim 13 plajımız var. Biz yeni bir projeyi 4 yıl uğraş sonucu bitirmek üzereyiz. Kent plajlarının son aşamasına geldik. Kent Plajlarını 2. dönemde etap etap Mersin halkına kazandıracağız.

Matematiksel de farklı bir sonuç yaşayacak ama konuyu araştırdığınız zaman o matematiksel sonucun neden kaynaklandığını tek cümle ile söylemem gerekirse, insanları ayırmadan hizmet etmek, insana dokunmak, insanı sevmek, bundan kaynaklanacağını çok eminim.

Bir önceki seçimde sizi umut görüp oy vermiş insan sayısı çok olsun, hizmet yapmamışsanız o insan sayısını azaltırsınız 5 yılda. Biz bırakın azaltmayı, sabit bırakmayı çoğalttığımızı düşünüyoruz. Herkese hizmet ettik. Bunu onurla da söyleyebilirim.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP