“Çiftçiyi toprakla barıştıracağız…”

“Çiftçiyi toprakla barıştıracağız…”

ABONE OL
5 Mayıs 2023 16:36
“Çiftçiyi toprakla barıştıracağız…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin/ Olaynet– Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Anakent Belediye Başkanı Mansur Yavaş ‘Millet Buluşması izlenceleri kapsamında Mersin’de yurttaşlarla buluştu.

Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında kurulan miting alanında Mersinlilere konuşan Yavaş, 2019 yılında Ankara’da seçime girerken öyle çok iftiralar attılar ki bugün 11 tane millet ittifakının belediyesinin hiç birisinde söyledikleri olmadı. Kimsenin hayat tarzına karışılmadı. Seçime girerken mutlaka biraz milliyetçilik sosu birazcık da muhafazakârlık sosuna ihtiyaçları oluyor. 3-5 maaşlar, torpilli insanlar, artık lüks villalar, lüks hayatlar ve bir sürü iddialar bunların konuşulmasını istemiyorlar. Ankara’da ötekileştirme siyaseti yok. Kendi partilerinden başkasının inancı yokmuş gibi konuşuyorlar. Hiç samimi değiller. İnsanlara daha seçilmeden yine karışmaya başladınız. Mevsimlik milliyetçilik, mevsimlik muhafazakârlık. Ama kaybettiler neden kaybettiler biliyor musunuz? ‘Biz zenginleşmeyeceğiz halk zenginleşecek, bizim dünya malıyla işimiz olmayacak’ diyerek geldiler. Şimdi görüyoruz devletin bütün imkânları ellerinde. Adaleti de unuttular… Bütün tuşlara aynı anda basıyorlar. Biz diyoruz ki Cumhur İttifakına da Millet İttifakına da oy verenlerin hepsi başımızın üstündedir. Kimseyi ayırmıyoruz. Bizden olmayanları itham etmenin de hiçbir anlamı yok. En son 85 yaşındaki Saadet Partisi genel başkanını LGBT’ci ilan ettiler. Aslında kötü bir şey demek istiyorlar. Ben bunların LGBT karnesini açıyorum. İçişleri Bakanı sürekli bunlar gelirse erkek de erkek, insanla hayvan evlenecek sürekli fantezilerini anlatıyor. Çok zengin fantezileri var.   Türkiye’de 2002’den sonra 14 tane LGBT Derneği kurulmuş. Bunlardan 7’si Süleyman Soylu döneminde. LGBT oteli açılmış. Müslüman Eşcinseller Derneği’ne de izin vermişler. Kimsenin cinsel hayatına devlet karışmaz. Bunu bizlere hakaret etmek için söylüyorlardedi.

“Mersin değişime hazır mısın?” diyerek sözlerine başlayan Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında destek sözü vererek şunları söyledi:

“Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değişeceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz. Biz ülkemize baharı getirdik diye haykıracağız.

Çiftçiyi toprakla barıştıracağız. Çiftçi üretecek Türkiye kazanacak. Çiftçi üretecek artık buğdayı dışarıdan almayacağız, çileği dışarıdan almayacağız, eti dışarıdan almayacağız. Her şeyi kendimiz üreteceğiz ve kendimiz tüketeceğiz. Herkesin kazandığı bir Türkiye bizim Türkiye’miz. Dolayısıyla birlikte mücadele edeceğiz. Gençler önünüzde çok önemli bir fırsat var. 5 milyon 300 bin genç sandığa gidecek ve Türkiye’nin kaderini değiştirecek. Bu ülke size teşekkür edecek. Dünya gençleri için de örnek olacaksınız. Depremzedeleri en çok kucaklayan sizsiniz. Dünyaya dayanışma örneği verdiniz. Ben bütün depremzedelere söz verdim. 5 kuruş para almadan onların evlerini, dükkânlarını yapacağım. Anayasa diyor ki idarenin kusurunda olan bu kaybı idare karşılayacak. 20 yıl borçlanma olmayacak. Emekliye de söz verdim. Kurban Bayramı’nda emekli gidecek bankadan 15 bin lira parasını çekecek. Onlar gibi 5’li çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım ben. Saraylarda gözüm yok benim. Mütevazı yaşamak istiyorum. Kul hakkı yemedim kul hakkı yedirmeyeceğim. Her şey çok güzel olacak. İnanın bu ülkeye baharları getireceğim.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP