Fed faizi değiştirmedi…

Fed faizi değiştirmedi…

ABONE OL
1 Şubat 2024 16:36
Fed faizi değiştirmedi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Merkez Bankası (Fed) Ocak ayı toplantısında politika faizini beklentiye paralel olarak değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında tuttu.

Faizler böylece 4. toplantıda da değiştirilmeyerek 22 yılın zirvesinde kaldı. Fed, faiz indirimine açık olduğu ancak indirimin hemen olmayacağı sinyali verdi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Başkan Jerome Powell faiz kararı sonrası düzenlenen basın toplantısında “Politika faizi muhtemelen zirvede, ekonominin de beklendiği gibi seyretmesi durumunda, bu yıl faiz indirimlerine başlamanın uygun olacağına inanıyoruz” dedi.

Powell martta faiz indirim beklentisine dair de “Fed’in mart ayına kadar faiz indirimi konusunda yeterli güvene sahip olması olası değil” dedi.

Fed, Mart 2022’den bu yana toplam 11 faiz artırımı gerçekleştirmiş ve faiz oranını toplam 525 baz puan artırmıştı. Fed son olarak Temmuz 2023’te faiz artırmış, son 3 toplantıyı ise pas geçmişti.

ABD’de enflasyon, Haziran 2022’de yıllık bazda yüzde 9 ile 1981’den itibaren en yüksek seviyeyi görmesinin ardından son olarak geçen yıl aralıkta yıllık bazda yüzde 3,4 olarak kaydedilmişti.

Powell enflasyonun yavaşladığı ancak hala yüksek olduğu söylemini yinelerken, “En büyük risk enflasyonun yüzde 2’nin üzerinde dengelenmesi” diyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP