Fed’in “faiz” kararı…

Fed’in “faiz” kararı…

ABONE OL
2 Kasım 2023 13:04
Fed’in “faiz” kararı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Merkez Bankası (Fed), ekim ayı toplantısında beklentilere paralel olarak politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında tuttu.

Karar, oybirliğiyle alındı. Banka böylece 2 toplantı üst üste faizi değiştirmedi. Fed açıklamasında son göstergelerin ekonomik aktivitenin 3. çeyrekte güçlü büyümeye işaret ettiği belirtildi.

İşsizlik oranının düşük kaldığı belirtilerek “İstihdam kazanımları yıl başından bu yana yavaşladı ancak güçlü kalmaya devam ediyor” dendi.

Enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiği ve enflasyon risklerinin son derece dikkatle izlendiği vurgulandı.

Fed Başkanı Jerome Powell faiz kararı sonrası düzenlenen basın toplantısında parasal sıkılaştırmanın tüm etkilerinin henüz hissedilmediğini belirtti.

Enflasyonun hala hedefin üzerinde olduğunu kaydeden Powell “Sürdürülebilir bir şekilde hedefimize ulaşmak için hala gidecek yolumuz var” dedi. Powell faiz indiriminin henüz gündemde olmadığını belirtti.

Para politikasında temkinli olarak ilerleyecekleri mesajını veren Powell, “Yavaşlamak Para Politikası Kurulu’nun daha fazla adım atmaya ihtiyaç olup olmadığını daha iyi anlamasını sağlayacak” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP