“ABD ile Türkiye arasında 100 milyar dolarlık ticaret olası…”
  • OLAY NET
  • Dünya
  • “ABD ile Türkiye arasında 100 milyar dolarlık ticaret olası…”

“ABD ile Türkiye arasında 100 milyar dolarlık ticaret olası…”

ABONE OL
18 Eylül 2023 15:55
“ABD ile Türkiye arasında 100 milyar dolarlık ticaret olası…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, ticari ilişkilerin derinliği ve her iki ülkede de var olan girişimcilik göz önüne alındığında ticarette 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre Venkataraman, “Türkiye’de yıllardır faaliyet gösteren pek çok Amerikan şirketi var ve bundan gurur duyuyoruz. Türkiye için ileriye dönük büyük bir gidişat ve ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat olduğunu görüyoruz” dedi.

TİM verilerine göre, Türkiye’den ABD’ye geçen yıl 16,9 milyar dolarlık dışsatım gerçekleştirildi. ABD’den yapılan dışalım tutarı ise 15,2 milyar dolar oldu. Böylece, iki ülke arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 32 milyar doların üzerine çıktı.

Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacmi 2021 yılında yaklaşık 28 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Sektörel olarak bakıldığında ise Türkiye’nin ABD’ye dışsatımında kimyevi maddeler ilk sırada yer alırken, bunu otomotiv, çelik, hazır giyim sektörü izledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP