Putin muhalifine Şaman’ın yazdığı “marş” cezası
  • OLAY NET
  • Dünya
  • Putin muhalifine Şaman’ın yazdığı “marş” cezası

Putin muhalifine Şaman’ın yazdığı “marş” cezası

ABONE OL
24 Ocak 2024 11:58
Putin muhalifine Şaman’ın yazdığı “marş” cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cezaevindeki Rus siyasi muhalif Aleksey Navalni, Kuzey Kutup Dairesi’nde tutulduğu ceza kolonisinde her sabah saat 05.00’te Rusya lideri Putin’i öven “Ben Rusum” isimli şarkının dinletildiğini söyledi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, 47 yaşındaki Navalni, “aşırılık yanlısı faaliyetler yürüterek kamu güvenliğine zarar veren bir örgüt kurmak” suçlamasıyla verilen hapis cezasını çekmesi için 2022’de cezaevine gönderilmişti.

“Ben Rus’um” adlı şarkının sözlerinde Rusların “babalarının kanlarını taşıdığı”, “yıkılmayacağı” ve “sonuna kadar var olacağı” gibi sözler bulunuyor.

Şarkının sahibi Şaman, savaştan beslenen bir vatanseverlik dalgasıyla devlet televizyonunun vazgeçilmezi haline geldi.

Asıl adı Yaroslav Dronov olan Şaman, Putin’in mart ayında yapılacak başkanlık seçimleri için yeniden aday olmasını desteklediğini dile getiren ünlülerden biri.

Sosyal medya platformu X ‘ten paylaşım yapan Navalny, “Şarkıcı Şaman ben hapisteyken ön plana çıktı, bu yüzden onu ne görebildim ne de müziğini dinleyebildim. Ama Putin’in baş şarkıcısı haline geldiğini biliyordum” diye yazdı.

Putin ve çevresindekilerle ilgili yolsuzlukluk iddialarıyla dikkatleri üzerine çeken Navalny, 47 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalny ise hakkındaki suçlamaların kendisini siyasetten uzak tutmak için uydurulduğunu ileri sürüyor.

Geçtiğimiz yıl sonunda birkaç gün boyunca Navalny’den haber alınamamış, daha sonra Kutup Bölgesi’ndeki bir cezaevine nakledildiği ortaya çıkmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP