Kilise saldırısının zanlıları yakalandı: IŞİDkuşkusu var 
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Kilise saldırısının zanlıları yakalandı: IŞİDkuşkusu var 

Kilise saldırısının zanlıları yakalandı: IŞİDkuşkusu var 

ABONE OL
29 Ocak 2024 11:02
Kilise saldırısının zanlıları yakalandı: IŞİDkuşkusu var 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün Sarıyer’deki Santa Maria Katolik Kilisesi’nde pazar ayini sırasında gerçekleşen silahlı saldırıda Tuncer Cihan isimli bir vatandaşı öldüren 2 katil zanlısının yakalandığını duyurdu.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Yerlikaya, zanlıların yakalanmasının ardından olayla ilgili son bilgileri paylaşarak, ” Menfur saldırı sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz 30 ayrı yere baskın düzenledi, 47 şüpheli gözaltına alındı. 2 zanlı yakalandı. İkisi de yabancı uyruklu. Biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı. IŞİD’li olduklarını değerlendiriyoruz. Olayla ilgili karanlık noktalara aydınlatacaktır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da olay sonrası saldırıyla ilgili kilise yetkilileriyle ve Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile telefonda görüştü.

Erdoğan, “Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Başsağlığı dileklerimi bütün cemaate iletirseniz memnun olurum. Hepsine selamlar. Biz bunu er geç ya da yani belki de şöyle 24 saat içinde faili bulacağız” dedi.

Öte yandan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis de dün Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda halka hitaben yaptığı konuşmada saldırıya değindi. Papa, “Ayin sırasında bir ölü ve bazı yaralıların olduğu silahlı bir saldırıya maruz kalan İstanbul’daki (kilise) cemaatine yakınlığımı ifade ediyorum” dedi.

1866 yılında ibadete açılan Santa Maria İtalyan Latin Katolik Kilisesi, İstanbul Boğazı’nda bulunan tek Latin Katolik Kilisesi olarak biliniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP