Foto Söyleşi; Gör(e)mediğimiz Göl

Foto Söyleşi; Gör(e)mediğimiz Göl

ABONE OL
26 Ocak 2024 19:15
Foto Söyleşi; Gör(e)mediğimiz Göl
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana– Çocuk Hekimi ve Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Selman Vefa Yıldırım Adana ve Adanalının yaşamında önemli bir yeri olan Seyhan Baraj Gölüne ilişkin, gör(e)mediklerimizi gösteren fotoğrafik sunumu ve söyleşiyi Adana Tabip Odasında gerçekleştirdi.

Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Cüneyt Genç, hekim ve sanatseverlerin katıldığı Foto Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, Kültür Sanat dendiğinde artık Adana Tabip Odasının akla geldiğini söyledi.

Başkan Dr. Suntur, “Değerli sanat dostları bildiğiniz gibi hizmet binamızın giriş katını ‘100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi’ olarak hizmete açtık. Usta sanatçıların eserleri bu merkezimizde sergilenmeye başladı. Bugün burada farklı bir etkinlik için bir aradayız. Genelde bizlerin Seyhan Baraj Gölü kenarından geçtiğimizde mangal dumanı, kebap kokusu ve yerlerde çekirdek çöpleri görüyoruz. Ancak fotoğraf sanatçısı meslektaşımız Prof. Dr. Selman Vefa Yıldırım bize gölün bilmediğimiz güzel taraflarını anlatacak. Kendisini bu çalışması için tebrik ediyor ve kutluyorum.” dedi.

Adana ve diğer illerde birçok çalışması bulunan Çocuk Hekimi ve Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Selman Vefa Yıldırım, ‘Gör(e)mediğimiz Göl’ konu başlığıyla yaptığı Foto Söyleşi de görsel şölen yaşattığı gibi göle dair birçok bilgilerde verdi.

Seyhan Gölü Barajının 1956 yılında su baskınları önlemek, tarım alanlarını sulamak ve elektrik üretmek amacıyla kurulduğu bilgisini de aktaran Prof. Dr. Yıldırım, “Seyhan Baraj Gölünün oluşturulma amacı belli ama aslında yaşanması gereken mükemmel bir doğa harikası. Nişan düğün yapanlara sağladığı açık hava stüdyo özelliği, balıkçılık yapanlara ekmek veren, silüetiyle zamanı belgeleyen bir yapısı var. Aslında her insan yaşadığı kenti tanımalı, bunun için gerektiğinde ara sokaklara girmelidir.” Diye konuştu, katılımcıların merak ettiği soruları yanıtladı.

vz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP