Bakan Tunç’tan Can Atalay açıklaması…

Bakan Tunç’tan Can Atalay açıklaması…

ABONE OL
4 Ocak 2024 14:31
Bakan Tunç’tan Can Atalay açıklaması…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Tunç, kamuda torpil iddialarına ilişkin yöneltilen soruya, “Bakan yardımcımızla ilgili basına intikal eden hususları biz de gördük. Torpil iddialarını reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakattir.” diyerek yanıt verdi.

Milletvekilleri, bakan yardımcıları ve bakanlara çeşitli istekler gelebileceğini söyleyen Bakan Tunç, “Bunların değerlendirmesini yapacak olan komisyonlardır. Referansları, başka talepleri olabilir. Bu talepler değerlendirilirken, ilgili komisyonlar kişinin liyakatine bakar. Bizim tek kriterimiz liyakattir.” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç’a Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay hakkında verdiği karar da soruldu.

“İki yüksek mahkememiz arasında görüş farkı ortaya çıktı. Son verilen karar Yargıtay’ın vermiş olduğu karar.” diyen Bakan Tunç, “Kesinleşmiş bir hüküm söz konusu, kesin hüküm de TBMM’de… Hep beraber önümüzdeki süreci göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum da Yargıtay kararına ilişkin açıklama yaptı. Uçum, Yargıtay’ın anayasayı ihlal etmediğini aksine gereğini yaptığını söyledi. Anayasa Mahkemesi’nin kaos aracına dönüştüğünü ve yeniden yapılandırılması gerektiğini belirtti.

Uçum, Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvuru sonrası kendisini Yargıtay ve Danıştay’ın üstündeymiş gibi konumlandırdığını ve sayısız hukuk ihlali yaptığını söyledi “Tüm mahkemeler ihlal kararlarına isyan noktasına geldi. “ifadelerini kullandı.

Uçum, Can Atalay kararına ilişkin “Ortada bir kriz yoktur bizzat AYM tarafından üretilmiş bir çekişme vardır” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirten Uçum, “AYM’nin de her bakımından milli yargı mercilerimizden biri olarak faaliyet yürütmesi, batıcı ve neo-liberal sapmalardan tamamen kurtulması son derece önemlidir.” dedi

haber: ntv

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP