“Tartışmalı” kazada polis memurlarına soruşturma 
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Tartışmalı” kazada polis memurlarına soruşturma 

“Tartışmalı” kazada polis memurlarına soruşturma 

ABONE OL
11 Aralık 2023 16:58
“Tartışmalı” kazada polis memurlarına soruşturma 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tartışmalı Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı trafik kazası ile ilgili, kaza sonrası olay yeri incelemesi ile ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurları için adli soruşturma başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuta ilişkin “Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı trafik kazası ile ilgili olarak kaza sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurları hakkında adli soruşturma başlatıldı” dedi.

Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un kullandığı araç 30 Kasım’da motokuryelik yapan Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete arkadan çarpmış, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Göçer 6 Aralık’ta yaşamını yitirmişti.

Olaya ilişkin bilgi notu paylaşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olaydan hemen sonra düzenlenen kaza saptama tutanağında motosiklet sürücüsünün şerit değiştirme kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle kusurlu olarak yer aldığını, araç sürücüsüne bir kusur atfedilmediğini, gözaltına alınan Mahmud’un bu yüzden “taksirle yaralama” ile suçlandığını ve serbest bırakıldığını aktardı.

6 Aralık’ta Göçer’in hayatını kaybetmesinin ardından dosyanın 7 Aralık’ta trafik bilirkişisine gönderildiğini ve bilirkişinin aynı gün Göçer’in bir kusuru olmadığı yönünde görüş bildirdiğini, bunun üzerine 8 Aralık’ta yakalama kararı çıkarıldığını fakat şüphelinin 2 Aralık’ta ülkeden ayrıldığının tespit edildiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP