Gemlik Körfezi’nde oluşan depreme ilişkin açıklamalar

Gemlik Körfezi’nde oluşan depreme ilişkin açıklamalar

ABONE OL
4 Aralık 2023 11:39
Gemlik Körfezi’nde oluşan depreme ilişkin açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’la birlikte Balıkesir, Eskişehir, Bilecik, Bursa, İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli, Kütahya ile bazı kentlerde de duyulan depremin ardından açıklamalar yapıldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, depremin ardından X hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu sözleri kullandı:

Marmara Denizi Gemlik Açıklarında 5.1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. 

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

DAVUT GÜL: BİZE ULAŞAN BİR İHBAR YOK

İstanbul Valisi Davut Gül, kendilerine bir ihbar ulaşmadığını belirterek “Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun,  Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin…” dedi.

BİR AÇIKLAMA DA İMAMOĞLU’NDAN

Depreme ilişkin bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, “İstanbul’da da hissesilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul’da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz.” dedi.

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD tarafından yapılan açıklamada ise “Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır.” denildi.

FAHRETTİN KOCA: AMBULANS EKİPLERİ SEVK EDİLDİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, X hesabından şu açıklamayı paylaştı:

10.42’de Bursa Gemlik Körfezinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP