“Adayımızı çıkartacağız…”

“Adayımızı çıkartacağız…”

ABONE OL
28 Mayıs 2022 14:38
“Adayımızı çıkartacağız…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa- Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında basına konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erbakan, açıklamasında seçimin ikinci tura kalması durumunda ne yapacaklarını da belirttiği konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Sorulan bir soru üzerine böyle bir durumda ehven olarak ‘Tayyip Bey düşünülebilir’ demiştik. Teşkilat, üyelerimiz ve parti yönetimimiz bu konuda mutmain olmadılar ve kabullenmediler. Bu konuda ciddi serzenişler geldi.

Teşkilatımızın motivasyonu, üyelerimizin talepleri ve beklentileri parti yönetimimizin görüşleri bizim için son derece önemli bunun arkasından bu görüşler alındıktan sonra nihai bir karar olarak dedik ki biz kimsenin vebaline ortak olmayalım dedik. Biz böyle bir durumda her iki tarafa da destek vermeyeceğiz.

Yeniden Refah Parti’mizin adayı olacaktır. Biz kendi kendimizi tercih etmiş olur kimseyi tercih etmek zorunda kalmayız.

Biz Kılıçdaroğlu’na da Tayyip Bey’e de destek vermek değil böyle durumda her iki tarafa da destek olmamanın daha uygun olacağı noktasındayız.

Siyasette hiçbir şey yüzde yüz değildir. Seçime yakın zamanda oluşacak şartlar ve prensipler konusunda uzlaşılması çok önemli bizim Milli Görüş hareketi olarak. Yeniden Refah Partisi 3,5 yaşında ama 50 yıllık geçmişi olan bir parti olarak her defasında ifade ediyoruz.

Şu andaki şartlar içerisinde biz kendimiz seçime girip kendi cumhurbaşkanı adayımızı kendimiz çıkartacağız.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP