“Çok sayıda partinin ittifak kurmasını doğru bulmuyorum!”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Çok sayıda partinin ittifak kurmasını doğru bulmuyorum!”

“Çok sayıda partinin ittifak kurmasını doğru bulmuyorum!”

ABONE OL
19 Kasım 2023 15:30
“Çok sayıda partinin ittifak kurmasını doğru bulmuyorum!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– CHP lideri Özgür Özel, partinin 38. kurultayına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken “ittifak” konusuna da açıklık getirdi.

Özel, çok sayıda partinin ittifak kurmasını doğru, gerekli, uygun bulmadığını, ancak işbirliği içinde olacaklarını vurgularken şunları söyledi:

“Bundan sonrası için ‘işbirliği’ demek daha doğru olur. Yerel seçimler, işbirliğine uygundur. Adı ittifak konacaksa ona da karşı değilim ama çok sayıda partinin bundan sonra bir ittifak kurmasını doğru, gerekli ve uygun bulmuyorum. Partilerin seçim bölgelerine özel işbirlikleri olabilir. Kaybetmek üzere atılacak adımlar, seçmenlerimize haksızlık olur. Adayın doğru belirlenmesi çok önemli. Büyük parti olma kibri göstermeyeceğimizden de herkes emin olsun. Türkiye için biz muhalefete kazandıran bir formüle mecburuz. Yerel gereklilikleri iyi okuyan bir iradeyi göstermek istiyorum. Diğer partilerle henüz bir temas yok ama mutlaka olacaktır. Kibirli olmayacağız. Son seçilmiş genel başkan olarak ilk adımı benim atmam gerekiyorsa ilk adımı da atarım. Adım atılırsa da geri çevirmem. Tüm partiler için bunu söylüyorum.’’ 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP