Mersin’de “organik tarım” eğitim…

Mersin’de “organik tarım” eğitim…

ABONE OL
6 Ekim 2023 14:14
Mersin’de “organik tarım” eğitim…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin/ tariminsesi.com.tr’de yer alan habere göre, Anakent Belediyesi, kent genelinde tarımsal kalkınmada yeni atılımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2021 yılında başlattığı ‘Organik Tarım Eğitimi ve Organik Gübre Dağıtımı’projesiyle üreticiler hem organik tarım hakkında bilgi sahibi oluyor, hem de tarlalarında endüstriyel ham madde kullanımının önüne geçerek doğa dostu üretimin yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor.

Organik tarım çalışmalarına destek vermek, bunu yaygınlaştırmak için projenin 2021 yılından bu yana aktif bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Ziraat Mühendisi Aysun Seçkin, şunları söyledi:

“Organik tarıma destek verebilmek ve organik tarımı geliştirip yaygınlaştırabilmek, hatta tanıtabilmek adına yapmış olduğumuz bir proje. Organik tarım çoğu yerde bilinmiyor bile.  Projemiz daha önce 2021 ve 2022 yıllarında yapıldı. 2023 yılında da devam ettiriyoruz.

Projemizi sürdürürken, bir sertifikasyon kuruluşu ile anlaşık. Çiftçilerimizi sertifikalandırma sistemine dâhil ediyoruz. Organik tarımı yavaş yavaş tanıtmaya başlıyoruz. Bununla birlikte, organik gübre konusunda da çiftçilerimize destek veriyoruz.

Tarımsal Hizmetler Dairesi olarak çiftçilerimize hangi konuda destek olmak için gidersek, her şeyi öğrenmek istiyorlar. Bu ilgi çok iyi. Biz üreticilerimize hayvancılık ve tarımsal alanda her konuda destek vermeye çalışıyoruz.” 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP