İnşaat mühendisi mi, ziraat ve orman mühendisleri mi?

İnşaat mühendisi mi, ziraat ve orman mühendisleri mi?

ABONE OL
23 Ekim 2023 13:38
İnşaat mühendisi mi, ziraat ve orman mühendisleri mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

HANGİSİNE OY VERİRSİNİZ?..

Evet sevgili MHP’liler, sevgili Adana halkı 31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçimler öncesinde yanıtlamanız gereken bir soru var önünüzde..

Başlıkta da yer alan soru bu:

“İnşaat mühendisi mi, ziraat ve orman mühendisi mi? Hangisine oy verirsiniz?”

Evet yanıtını arayan soru bu..

Malum olduğu üzere MHP’de şimdilik bilinen üç Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı bulunuyor..

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü..

Eski Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz..

Eski Ülkücü, Mamak zindanlarından gelen Kadir Akgöllü..

Bu üç adayın eğitimleri ve mesleki geçmişleri Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmada ne denli “ehil” olduklarının ortaya koyacak en önemli ölçüttür..

Eskiyle deyimiyle kıstastır..

Eski Başkan Hüseyin Sözlü, Ziraat Mühendisi.. Erzurum Atatürk Üniversitesi mezunu..

Eski Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Orman Mühendisi. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesini bitirdi..

Eski ve hala ülkücü Kadir Akgöllü, İnşaat Mühendisi. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu.

Gelelim okulların karşılaştırılmasına..

İnşat mühendiliğinin tercih etmek için sıralamada ilk 250 bin öğrenci arasına girmeniz gerekiyor.. Bu sıralamanın altındaysanız inşaat mühendisliği bölümlerini tercih hakkınız yok..

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde inşaat mühendisliğini kazanmanız için ilk 250 bin kişi arasına girmeniz de yetmiyor.. İlk 20 bin öğrenci arasında olmanız ve en az 497 puan almanız gerekiyor.

Orman ve ziraat mühendisliklerini kazanmak için başarı sıralamasında bir kısıtlamayla karşılaşmıyorsunuz..

Sıralamada kaçıncı olursanız olsun tercih hakkınız bulunuyor..

450’nin üzerinde hatta 497 civarında sayısal puanınız varsa, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü seçebilir, eğitim alma şansınız olabilir..

Herhangi bir başarı sıralaması koşulu olmadan sayısal 320 civarında puanınız varsa İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesini, 320 civarında puana sahipseniz de Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesini tercih ederek orman ya da ziraat mühendisi olabilirsiniz..

İnşaat mühendisliğinde okuyanlar, diplomalarını alıp mesleğe atılınca bina, köprü, yol, kanalizasyon, içme suyu, baraj gibi insanların yaşamını kolaylaştıracak hizmetlere imza atıyorlar..

Ziraat ve orman mühendisleri de tarım, hayvancılık ve orman gibi önemli alanlarda hizmet veriyorlar ama, bunların çaağdaş kentlerini beklediği altyapı, üstyapı inşaat ve tesisleri ile bir ilgisi bulunmuyor..

Üç aday adayının mesleki deneyimlerine gelince..

Hüseyin Sözlü, ziraat mühendisi olarak Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde mühendis, DSİ Kösreli işletme ve bakım başmühendisliği görevlerini yürütmüş..

Seyfettin Yılmaz, Orman Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Adana Orman İşletmesinde orman mühendisi, Tosya orman İşletme Şefi olarak çalışmış.. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda Bakan Müşavirliği görevinden sonra Adana ASKİ’de Genel müdür Vekili olarak görev yapmış..

Kadir Akgöllü, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra özel sektörde inşaat mühendisi ve yüklenici olarak altyapı hizmetlerinde görev yapmış..

Kanalizasyon ve içme suyu gibi altyapı tesislerini gerçekleştirdiği yerler arasında Feke ve Tarsus gibi bölgermizdeki çok sayıda ilçe bulunuyor..

Şimdi önce MHP seçmenlerine, sonra da bütün Adana halkına sormak gerekiyor:

Eğitimleri, mesleki deneyimleri ve mezun oldukları okulları kazanabilmek için gerekli başarı sıralaması ve puan durumunu dikkate aldığınızda tercihiniz nasıl olur?

İnşaat mühendisi, orman mühendisi ve ziraat mühendisi aday adayından hangisine önce aday, sonra başkan olsun diye oy kullanırsınız?

 

İSRAİL CENNETİN KAPISINA FÜZELERİ DİZMİŞ

Hadise 93 harbinde geçer. Ahmet Muhtar Paşa’nın katibi Mehmet Arif Bey   93 Harbindeki tuttuğu günlüklerini  “Başımıza Gelenler” isimli kitabıyla güzel Türkçesiyle  ibret alınsın diye bizlere  armağan etmiştir.

Rus ordusu Kars’ı  zaptetmiş ve Kars Kale’sini  kuşatmıştır. Kale komutanı savaşlar görmüş, insan ve askerlerin ruhunu çok iyi bilen savaş ustası  Ali Bey’dir.  Kale içindeki  Ordu içinde bir de imam vardır. İmamın vazifesi dini telkinlere bulunmak ve askerin cihat ruhunu yüksek tutmaktır. İmam Efendi ” bu Ali Bey var ya Ali Bey… Ruslar’dan  korkup savaşmayarak   cennete girmemize engel oluyor” diyerek asker içerisinde tezvirat ve fitneye sebeb olmaktadır. Bu tezviratları duyan  Ali Bey de Huruç için en uygun zamanı gözlemlemektedir. Kaledekilerin erzakları tükenmeye de yakındır.

Kaledeki gözcüler Rus topçuların Kars Kale’sinin etrafına çepe çevre topları dizdiğini  çıplak gözlerle gözlemlemye başlamışlardır. Ali Bey Huruç için zamanın uygun olduğuna kanaat getirince ” İmam Efendi’yi  tez yanıma getirin” talimatını  verir. İmam Efendi afralı  tafralı Ali Bey’in huzuruna gelir. Beraberce kale burçlarına çıkarlar  ve   kalenin etrafına çepe çevre dizilmiş Rus toplarını çıplak gözle görünüce Ali Bey’e hitaben ” komutan bunlar da nedir?” diye sorar.  Pratik, zekii ve nüktadan olan Ali Bey ”  İmam Efendi, bu Ruslar var ya bu Ruslar… Cennetin kapısına top dizmişler. Sizin cennete girmenize engel oluyorlar, cennete siz önden buyuracaksınız ”  deyince İmam Efendi korkudan bayılıverir.

Evet…!  Gazze’de  olanlara amasız ve fakatsız  üzülüyorum.  Ülkemden, Türklük’ten, Türk Ordusu’ndan, devletimden ve insanlıktan tarafım.

Özünde, Türklüğe ve  Türk Ordusuna düşman olanların ” Mehmetçik Gazze’ye” demelerini  de kınım kınım kınıyorum. Amca çocuklarınız olan İsrailoğlları cennetin kapısına  füzeleri dizmişler ve cennete girmenize engel oluyor. Lütfen cennete siz önden buyurun.

Biz arkadan geliriz.

Kadir Akgöllü

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP