İlginç bir aile!

İlginç bir aile!

ABONE OL
3 Eylül 2023 10:40
İlginç bir aile!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rifat SERDAROĞLU

Sayın Rahmi Turan Beyle hiç karşılaşmadık, yüz yüze tanışmışlığımız da yok!
Türk Basın Dünyasının gerçek duayenlerinden biridir. Bir gazeteyi yoktan var edecek, tepelere çıkartacak bilgiye, donanıma, deneyime sahip bir kıymetimizdir. Bunu da defalarca ispat etmiştir.
Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin, arada bir kendisine gönderdiğimiz yazılarımızdan köşesinde bahseder ve dolaylı olarak bizlere yardımcı olur.
Cumartesi günkü yazısında bizden bahsederken “İlginç bir siyaset adamı” demiş!

Doğrudur ama eksik. Ben ve ailem gerçekten bazılarına çok ilginç geliriz.
Rahmetli Babam Eczacı Kemal Serdaroğlu (DP İzmir MV-Müebbet Hapse mahkum-6 yıl hapislik) ilk ve son kez Bergama Belediye Başkanı seçildiğimde siyasi nasihat etmişti. Koltuğu göstererek,
“Bak oğlum, iki türlü siyasetçi vardır. İlki, oturduğu koltuğa şeref veren siyasetçiler, ikincisi oturduğu koltuktan şeref alan siyasetçiler! Sen sakın ikincilerden olma! Çünkü koltuktan şeref alanlar, koltuktan kalktıktan sonra şerefleri o koltukta kalır. Sen daima oturduğun koltuğa şeref verenlerden ol. Kalktığın zaman şerefin de seninle gelsin!” Bu sözü hiç unutmadım!

İki erkek kardeşim ve ben sünnet olduğumuzda babamız Yassıada’da idi. Sünnet törenimize, 27 Mayıs Darbesinin en acımasız günlerinde, binlerce insan geldi! Hem de o günlerde 3-5 kişinin biraraya gelmesinin yasak, cezasının da Jandarma dayağını göze alarak! Küçücük yaşımda “İTİBAR-ŞEREF” denen güzel duyguların ne olduğunu anladım. 62 yıl öncesinin Bergama’sında, binlerce insanın bir araya gelerek bir portresinin taşındığı bir itibar! Babamın dediği bu idi…

50’nci Hükümette Sağlık Bakanı idim! Ellerinizden öperler, iki erkek evladımız var. Sünnet zamanları gelmişti.
Eşimle ne yapalım diye düşündük ve şu karar vardık! Rahmetli anama bile haber vermeden, evlatlarımızı aldık, aile dostumuz Doktor kardeşimizin bulunduğu hastaneye gittik ve çocuklarımızı sünnet ettirdik. Eşim ve ben özellikle aile büyüklerinden de övgü aldık!

Neden böyle yaptık?
-Sağlık Bakanlığı, ülkenin en önemli ve herkese hitap eden bir kuruluşudur. Gelecek hediyelere karşılık vermemiz mümkün değildi!
-Bizim aile yapımızda, bazı siyasilerin yaptığı gibi, tören esnasında
“Takı Sandıkları” dolaştırmak ve üç kamera ile kimin ne taktığını tespit etmek, görgüsüzlüğün dik alası olarak kabul edilir ve uygulanmaz.
-Dürüst siyaset yaptığımız için, servetimizin kaynağı “Anamızın Çıkınıdır” diyeceğimiz bir duruma da ihtiyacımız yoktu.
-Türk Milletine karşılıksız hizmet etmeyi, kişisel ve aile şerefimizi en üstte tutmaya gayret gösterdik.
Bu dünyada hiçbir kimse, bizleri “Yolsuzlukla” suçlayamaz. Bunu, Mehmet Ağar’ı “Posta Güvercini” olarak kullanan Özer Çiller denedi. Kendisine şunu dedim; “Ben ve ailem 70 yıldır siyasetin içindeyiz. Hizmet uğruna biz iki çiftlik sattık.
Sen ve eşin siyaset yaptınız ve Kuşadası’nda Çiftlik aldınız, hem de yanınızda çalışan Suna Pelister’in üzerine tapu çıkartarak!” Tabii ki yediği tokatla, Başbakanlık Konutundaki koltuğuna yığıldı kaldı.

Büyük Oğlumun nikahını da iki aile arasında yaptık.
Küçük Oğlumun Nikahını da dün yine aile arasında yaptık. Kimseye rahatsızlık vermek istemediğimizden böyle davranıyoruz. Dostlarımızı üzdüğümüzü de biliyoruz, ama Emel Hanım ve ben tüm dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan özür diliyoruz.

Aziz Türk Milleti;
İşte biz böyle ilginç bir aileyiz. Hırsızı, rüşvetçiyi, yobazı sevenler bizi sevmezler!
Sevmesinler zaten. Türk Milletini, Türk’ü, Atatürk’ü İlke ve Devrimlerini, Cumhuriyeti, Demokrasiyi, Çağdaşlığı, bilimi, aklını kullanmayı, helal kazancı bilenler sevsin, o bize yeter.

AKP ve CHP bize neden TV ve Gazete ambargosu uygular?
Çünkü bizler, DOĞRU Partideki arkadaşlarımla, yakın tarihin hafızalarıyız.
Bugün ülkeyi yönetenlerin de, sözde muhalefet edenlerin de, gerçek yüzlerini, hangi izbelerde yetiştirildiklerini, hangi suçları işlediklerini, gerçek servetlerini, yani bunların ciğer röntgenlerini biliriz.
Ülkemizi nasıl zora soktuklarını, önümüzdeki günlerde neler planladıklarını da bizler biliriz.

İstedikleri kadar ambargo uygulasınlar, istedikleri kadar kendilerini gizlesinler, Ekim ayından itibaren, Türkiye Cumhuriyeti Devletine “Atatürk Penceresinden” bakan Siyasi Partilerle ittifak kurup, Anadolu’yu ayağa kaldıracağız.

Tekrar tüm dost ve arkadaşlarımızdan özür diliyoruz!
İlginç bir Türk Ailesinden “Alev-Mahtuf Köz, Emel-Rifat, Elif-Mustafa, Nil-Selim” Sevgilerimizle… 03 Eylül 2023

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP