Bakan Koca’dan Eris varyantı açıklaması

Bakan Koca’dan Eris varyantı açıklaması

ABONE OL
6 Eylül 2023 17:19
Bakan Koca’dan Eris varyantı açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Koca, yeni tip corona virüsün (Covid-19) Eris varyantına bağlı olgunun Türkiye’de henüz görülmediğini söylemesinin ardından şunları söyledi:

”Referans laboratuvarlarımızda sürekli analizler yapılıyor. Omicron’un alt varyantlarını görüyoruz, bunu uluslararası kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Ortak bir platform var ve biz aktif üyelerinden biriyiz.

Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın virülansı yani hasta etme gücü, Omicron’dan daha yüksek değil. Onun için asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız.

Organ nakli sonrasında kullanılan ilacın bulunamadığı iddiaları da sorulan Koca, ”İlgili firma bundan böyle ilacı temin edemeyeceğini ifade ederek ülke pazarından ayrıldı. Fakat o ilacın piyasada 5 ayrı eşdeğeri, eşdeğer etkin maddeli olarak üretilmiş versiyonu var. Söz konusu muadil ve ülkemizde ruhsatlı ilaçlardan ikisi de yerli üretim. Dolayısıyla bu anlamda bir sorun olmayacak. Pazardan çekilen firma tamamen rekabeti sürdüremediği için çekiliyor.”

haber: ntv

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP