Yineliyorum; İlhan Cihaner var!

Yineliyorum; İlhan Cihaner var!

ABONE OL
14 Temmuz 2023 15:18
Yineliyorum; İlhan Cihaner var!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

“İktidar” kevgire döndürdüğü “bütçeyi” emekli aylıklarıyla düzeltmek için planlar yapıyor, muhalefetin İYİP kanadı geçmişte “iktidardan” yediği tokadı bir anda unutup/ birlikte yola çıktığı “utangaç demokratları” törpülemeye çalışıyor, CHP yaşanan tüm olumsuzluklara karşın kendini “yenileyebilme” gücü gösteremiyor, tüm bu yaşananlardan her zaman olduğu yine “bugün için” en çok yurttaş/ dar gelirli/ emekçi/ emekli/ köylü/ üretici/ küçük esnaf/ gençlik etkileniyor!

***

İlkinden başlayalım…  Hiçbir “iktidar” yanlısının “emekliye bu zam yeter” tümcesini duymasak da “hiç kimseyi enflasyon altında ezdirmeyeceğiz” sözünü duyduk! Belli ki ikisi aynı “şey” değil! Şimdi, birkaç gündür de, emekliye yeterince zam yapılmamasının nedeni olarak “bütçedeki” açık olduğunu söylediklerinde anladık!

Buradan şu çıkıyor: aslında emeklinin de, dar gelirli yurttaşın da sıkıntılarını biliyorlar. Ancak “olanaklar” bundan çoğunu verdirmiyor! Yaşadıkları çok korumalı şatafattan, üç/ baş maaşlı yaşamlarından, yakın çevrelerini palazlandırmak için yapılan harcamalardan, lüks üstten lambalı arabalardan, gecelerini aydınlatan çok voltlu lambalardan uzak kalamadıkları için; kevgire dönen “bütçeyi” biraz emekçiden, biraz çiftçiden, biraz emekliden, biraz bu yurdun alın teriyle yaşamını sürdürmeye çalışan yurttaşının emeğinden kırparak doldurmaya çalışıyorlar!

***

İkinci konu, muhalefetin İYİP kanadı… Böyle bir şey görmedim ki ben! Yaşamım boyunca “hiç” anımsamadığım bir yöntemle “ödünç milletvekili” alarak politika arenasında kendisine yer bulmasına karşın, “bugün” akılları zorlayan tümceler kullanması bana “insan” olabilmenin erdemini de unutturuyor! Otur bir köşede, hiç konuşma, sana “ödünç milletvekili” veren konu olunca soruları geçiştir! Çok zor bir durum mu bu?

Onu da geçtik! Şimdi, “oraları ben olmasam alamazdın” diyerek, CHP ile alınan anakentlerden bazılarını, Adana’da “en rahat” kazanılacak belediyelerden Çukurova’yı isteyeceği yönünde çalışmalar yapıldığı ileri sürülüyor! Ben “pes” demeden önce şunu söyleyelim o zaman; bazı oturumlarda, bazı CHP’li belediyelerin, İYİP’e “minnet” duyduklarını, İYİP’in desteğiyle başkan seçildiklerini söylediklerine tanık olmuştum!

İsimlerini şimdilik yazmak istemiyorum, şimdi İYİP’i ne denli şımarttıklarını anlıyorlardır sanırım!

***

Sıra geldi CHP’deki “iç” çekişmeye… Şunun görüldüğü kanısındayım: CHP’de herhangi bir “yanlış” yapıldığında, “biat” kalıtsalaşmaya başlayınca inanın hiç başka partilerin eleştirisine/ tepkisine gerek yok, bunu kendi içinde yapabilen ülkemizin “tek” partisi; bunu artık bilin!

Evet, seçimde yanlış yapıldı, toplum refleksini yönlendirmek için her tür olgu varken değerlendirilemedi! Bunda genel başkandan tutun, tüm başkana yakın olan isimler, danışmanlar, sözcüler “anlamı” olmayan girişimde bulundu! Onun için de, “değişim” tıkalı yolları açmalılar, o koltukları başkalarına bırakmalılar! Bu erdemi seçmenine göstermeliler! Bana “hani kim var” diyenler için yineliyorum; İlhan Cihaner var, yanlış olduğumu söyleyebilen var mı?

130723

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP