Kamu hastanelerinde randevu krizi…

Kamu hastanelerinde randevu krizi…

ABONE OL
14 Temmuz 2023 16:54
Kamu hastanelerinde randevu krizi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu hastanelerinde artan randevu krizini Meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, en erken randevunun 15 gün sonraya verildiğini söyleyerek, yaşananlara tepki gösterdi.

Evrensel’de yer alan habere göre, Başkent Ankara’da, aralarında radyoloji, çocuk diş hekimliği gibi bölümlerin bulunduğu branşlarda randevu alınamadığına dikkati çeken CHP’li Emir şunları söyledi:

Bazı bölümlerde randevu taraması dahi yapılamıyor” ifadelerini kullanarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Kamu hastanelerinde neden randevu verilmiyor, randevu krizini çözmek için bir planınız var mı? Ankara’da bazı bölümlerde, şehir hastanelerinin dahil olduğu bölgeler de dahil hiçbir yerde randevu verilemiyor. Kamu hastanelerindeki uzman sayısının azalmasıyla uzman başına düşen hasta sayısı da arttı” dedi. Ankara’da nüfusun çok büyük bir bölümünün Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde yaşadığını belirten Emir “Şehir hastaneleri de bu ilçelerde bulunuyor. Vatandaşlardan sürekli gelen şikayetlerin ardından üşenmedik her hastaneyi kontrol ettik ancak bu üç ilçede yaptığımız araştırmalarda birçok bölümde randevu verilemediğini tespit ettik. Hastalar bu yüzden Pursaklar, Kahramankazan gibi şehirden onlarca kilometre uzaktaki hastanelere yöneliyor. Randevu bulunamayan bölümlerin birçoğu zaten buralarda yok. Olanlarda da günler sonrasına randevu verilebiliyor. Bu kez bu ilçelerdeki yoğunluklar da artıyor”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP