Fed faiz kararını açıkladı…  

Fed faiz kararını açıkladı…  

ABONE OL
27 Temmuz 2023 23:03
Fed faiz kararını açıkladı…  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed enflasyonla mücadele kapsamında politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,25 – 5,50 aralığına yükseltti.

Faizler böylece Ocak 2001’den beri en yüksek seviyeye çıktı. Karar oybirliğiyle alındı. Karar metninde enflasyonu düşürmek için ilave sıkılaştırmanın ölçüsünün değerlendirileceği belirtildi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre açıklamada “gelecekteki politika adımları, sıkılaştırmanın etkisine, ekonomik ve finansal gelişmelere bağlı olacak” denildi.

Enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiği belirtilerek “Son göstergeler ekonomi aktivitenin ılımlı bir hızda genişlediğini işaret ediyor” değerlendirmesi yapıldı.

Yetkililer, enflasyonu yüzde 2 hedefine geri döndürme konusunda kararlılığını yineledi. Faiz kararı sonrası konuşan Fed Başkanı Jerome Powell önümüzdeki dönemde gerekirse daha fazla sıkılaşmaya gidebilecekleri mesajını verdi.

Enflasyonun hala hedefin üzerinde olduğunu belirten Powell “enflasyon daha ılımlı hale geldi ama yüzde 2’lik hedefe ulaşmamız için önümüzde uzun bir yol var” dedi.

Son enflasyon verisinin beklenenden daha iyi geldiğini ancak tek veri ile hareket etmediklerini söyleyen Powell, “Eylül’de gelen verilere bağlı olarak faiz artırabiliriz ya da pas geçebiliriz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP