Rusya’dan tahıl anlaşması için yedi koşul…  
  • OLAY NET
  • Dünya
  • Rusya’dan tahıl anlaşması için yedi koşul…  

Rusya’dan tahıl anlaşması için yedi koşul…  

ABONE OL
22 Temmuz 2023 14:55
Rusya’dan tahıl anlaşması için yedi koşul…  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Rusya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, Rusya’nın tahıl anlaşmasına dönmesi için Batı’nın yerine getirmesi gereken koşulları açıkladı.

Polyanskiy, “Birincisi, Rus tahıl ve gübresinin dünya pazarlarına arzına yönelik yaptırımların sözde değil, gerçek anlamda kaldırılması. İkincisi, gıda ve gübre tedariki alanında hizmet veren Rus bankalarının, finans kurumlarının önündeki tüm engellerin kaldırılması” dedi.

Sputnik‘teki habere göre, üçüncü koşul olarak tarım makinelerinin ve gübre endüstrisiyle ilgili yedek parça bileşenlerin Rusya’ya sevkiyatına yeniden başlanmasını isteyen Polyanskiy, gemilerin kiralanması ile Rus gıda ihracatının sigortalanması ile ilgili tüm sorunların çözülmesini, bu sevkiyatlar için tüm lojistiğin sağlanmasını dördüncü dordüncü olarak sıraladı.

Rus gübresi ile gübre yapılında kullanılan hammaddelerin sevkiyatının genişletilmesi için her türlü koşulun sağlanması gerektiğini, bunlar arasında Tolyatti-Odessa amonyak boru hattının yeniden devreye alınmasının yer aldığını belirten Polyanskiy, tarım sektörüyle ilişkili dondurulmuş Rus varlıkları üzerindeki blokajın kaldırılmasını altıncı koşul olarak saydı.

Yedinci koşulun tahıl anlaşmasının, en başta belirlendiği gibi, yeniden toplumsal niteliğe sahip olmasının sağlanması olduğunu anlatan Polyanskiy, anlaşmanın ‘zengin ülkeleri daha zengin yapmak yerine gereksinen ülkelerin çıkarlarına hizmet etmesini’ istediklerini vurguladı.

Tüm bu koşullar yerine getirilir getirilmez Moskova’nın tahıl anlaşmasına döneceğini belirten Polyanskiy, ancak şu anda Rus diplomatların yalnız demagoji ve ikiyüzlülükle karşı karşıya olduğunun altını çizdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP