“Kripto kralı” Do Kwon tutuklandı 

“Kripto kralı” Do Kwon tutuklandı 

ABONE OL
21 Haziran 2023 13:05
“Kripto kralı” Do Kwon tutuklandı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırmızı bültenle aranan “Terra Luna” ve “TerraUSD” kripto para birimlerinin geliştiricisi ve Terraform Labs şirketinin kurucusu Güney Koreli Do Kwon’un Karadağ’da tutuklandığını bildirildi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, geçen yıl TerraUSD ve Terra Luna dijital paraların 40 milyar dolarlık çöküşünün arkasındaki Güney Koreli kripto para girişimcisi Do Kwon, sahte pasaport kullandığı gerekçesiyle Karadağ mahkemesi tarafından dört ay hapis cezasına çarptırıldı.

“Kripto para kralı” olarak tanınan Do Kwon’un sağ kolu olarak bilinen ve çöken şirketi Terraform Labs’ın mali işler müdürü Han Chang-joon da aynı suçlamayla dört ay hapis cezasına çarptırıldı.

İkili mart ayında Balkan ülkesi Karadağ’ın başkenti Podgorica havaalanında Dubai’ye giden özel bir jete binmeye çalışırken tutuklanmıştı.

Hem ABD Hem de Güney Kore, “Terra Luna” ve “TerraUSD” kripto para birimlerinin geliştiricisi Do Kwon ve şirketi Terraform Labs’ı “milyarlarca dolarlık kripto varlık menkul kıymetleri dolandırıcılığı planlamakla” suçluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP