Bakan Koca’ya Balcalı Hastanesi soru önergesi…

Bakan Koca’ya Balcalı Hastanesi soru önergesi…

ABONE OL
20 Temmuz 2023 16:20
Bakan Koca’ya Balcalı Hastanesi soru önergesi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, depremde zarar gören ve aylardır atıl durumda olan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi.

Önerge metninde; Adana Tabip Odası’nın dün düzenlediği eylemde depremde zarar gören Çukurova   Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin sağlıklı binada hizmet vermesi gerektiği ve 21 Şubat günü boşaltılma kararı alınarak hastaları Adana’daki diğer hastanelere verilen hastanenin akıbetinin belli olmadığı vurgulandı.

“Yarım asırlık Balcalı Hastanesinin yok olmasına izin verilmemelidir.”

Hatimoğulları önergesinde; depremde hasar görmesinin ardından dağıtılan hastanenin, aylar geçmesine rağmen atıl durumda kapasitesinin yüzde onu ile hizmet vermeye mahkum edildiğini, 51 yıldır sadece Adana’ya değil tüm bölgeye ve hatta yurtdışına hizmet veren hastane içindeki tüm değerli alet ve cihazlarıyla birlikte adeta çürümeye terk edildiğini belirtmiştir. “Yarım asırlık Balcalı Hastanesinin yok olmasına izin verilmemesi” gerektiğini belirten Tülay Hatimoğulları, vermiş olduğu soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  1. Balcalı Hastanesi neden halen sağlık hizmeti sunumuna ve eğitimine açılmamıştır?
  2. Hastane hakkında sağlık bileşenlerinin haberdar edilmediği başka bir plan mı vardır? Varsa bu plan nedir?
  3. Hastanenin akıbeti hakkında neden kamuoyuna bilgi verilmemektedir?
  4. Takipli olan binlerce hastanın takiplerinin aksamaması için önlem alınmış mıdır?
  5. Hastanede çalışan binlerce sağlık emekçisini mağdur etmeyecek bir çözüm arayışına gidilecek midir?
  6. 5 aydır düzgün eğitim alamayan asistanların teorik ve pratik eğitimlerinin aksamaması için önlemler neden alınmamıştır?
  7. Devlet hastanelerinden randevu alımında yaşanan zorluklar ortadayken neden mevcut köklü devlet hastaneleri işlevsizleştirilmektedir?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP