DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Merkez’de Hafize Gaye Erkan dönemi

Merkez’de Hafize Gaye Erkan dönemi

ABONE OL
9 Haziran 2023 10:38
Merkez’de Hafize Gaye Erkan dönemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu görevden alınarak yerine eski First Republic Bank Eş CEO’su Hafize Gaye Erkan atandı.

Bu görev için yaşadığı, çalıştığı ABD’den Türkiye’ye dönecek olan Erkan, kurumun ilk kadın başkanı oldu.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, yeni TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, 1982 yılında İstanbul’da doğdu.

İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Erkan, doktora programını ABD’deki Princeton Üniversitesi’nde tamamladı.

Erkan, Princeton’da iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi.

Daha sonra Harvard Business School’da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi’nde liderlik üzerine iki eğitim programını tamamladı.

2005’te Goldman Sachs’ta Genel Müdür ve Finansal Kurumlar Grubu Analitik ve Stratejiler Başkanı olarak görev alan Erkan, 2014 yılında iş önerisi aldığı First Republic Bank’ta yaklaşık 8 yıl boyunca İcra Kurulu Eş Başkanı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Mevduat Sorumlusu ve Eş Risk Sorumlusu gibi farklı görevler üstlendi.

Erkan, 2021 yılında ise First Republic Bank’ın Eş-CEO’su oldu.

ABD merkezli mücevher şirketi Tiffany & Co.’da da iki yıl yönetim kurulu üyeliği yapan Erkan, son olarak küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan’da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

Erkan’dan önceki TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise Resmi Gazete’de yer alan karara göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığına atandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP