Akşener’den Adana, Mersin, Manisa ve Antalya koşulu…
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Akşener’den Adana, Mersin, Manisa ve Antalya koşulu…

Akşener’den Adana, Mersin, Manisa ve Antalya koşulu…

ABONE OL
26 Haziran 2023 18:56
Akşener’den Adana, Mersin, Manisa ve Antalya koşulu…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİP’in 3. Olağan Kurultayı’nda Meral Akşener’in gerek CHP’ye yönelik gerekse parti içine yönelik mesajları siyasette tartışmaları da birlikteliğinde getirdi.

İYİP kulislerinde CHP’ye yönelik sözlerin “tam anlamıyla Millet İttifakı’na ve CHP ile birlikteliğe kapıları kapattığı anlamını taşımayacağı” değerlendirmeleri yapıldı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Selda Güneysu’nun verdiği bilgilere göre, parti kulislerinde, Akşener’in yerel seçimler öncesinde yeniden CHP ile olası bir ittifakı durumunda, 11 anakent belediyesindeki adaylıklar için “sözü CHP’ye bırakmayacağı” biçiminde değerlendirildi.

2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı kapsamında AKP’nin, Adana, Mersin ile Manisa Anakent belediye başkanlıklarında “MHP’nin adayına destek verdiği” anımsatılırken şu görüşe yer verildi:

“Bu iller milliyetçi – muhafazakâr seçmenin de yoğunlukta olduğu iller. Örneğin 14 Mayıs’taki milletvekili seçimlerinde Adana’da, İYİ Parti’nin milletvekili gösterdiği isimler, hem MHP tabanından hem de AKP tabanından oy aldılar. Mersin’de Burhanettin Kocamaz, Adana’da Hüseyin Sözlü, uzun süre belediye başkanlığı yaptı. Antalya’da da İYİ Partili pek çok ilçe belediyesi var. Manisa da İYİ Parti’nin yüksek oy aldığı illerden biri. Bu kentlerde neden İYİ Partili aday olmasın? CHP, pekâlâ bu illerde İYİ Parti’nin adaylarını destekleyebilir. Burhanettin Kocamaz Mersin’de İYİ Parti’nin adayı olarak gösterilebilir. 

CHP’nin, Cumhur İttifakı kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illeri kaybetmek istemeyeceği, bu nedenle de İYİ Parti ile yeniden Millet İttifakı kapsamında yerel seçimlerde bir araya gelmekten yana tavır izleyeceği. Oyumuzun yüksek olduğu büyükşehirlerde masaya yumruğumuzu vuracağız. Bu kez 11 büyükşehir belediyesini salt CHP’ye bırakmayacağız. Büyükşehirlerde de söz söyleyen bir parti konumunda olacağız. CHP, İYİ Parti’nin koşullarını desteklemezse, Akşener kurultaydaki çıkışı ile çok net bir mesaj verdi, ‘eğer dediğimiz gibi bu kez kazanacak adaylar olmazsa biz yolumuzda yürürüz’ dedi.

Akşener’in kurultayda CHP’ye yönelik sözlerinin sahada “CHP’li seçmeni küstürebilme ihtimalinin de göz önünde bulundurulması gerektiğinin” altı çiziliyor. CHP’nin de Akşener’in kurultaydaki sözlerinin ardından “ittifak kapsamında masada tek güç olmak isteyebileceği ve İYİP’in taleplerine ‘tümüyle evet demeyebileceği’” de konuşuluyor. CHP’nin de elinde bulundurduğu 11 büyükşehir için “İYİP ile olası ittifak kapsamında geri adım atmayacağı” parti içinde değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP