“Bunu abartmanın bir şeyi yok bence…”

“Bunu abartmanın bir şeyi yok bence…”

ABONE OL
26 Mayıs 2023 18:27
“Bunu abartmanın bir şeyi yok bence…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener’in 14 Mayıs seçimlerinden dört gün önce TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından Meclis Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevine getirildiğine ilişkin OdaTV’ye açıklama yaptı.

Şener, açıklamasında şunları söyledi:

“Zaten CHP grubunda çalışıyordu. Dolayısıyla meclis içinde bir takım yer ve makam değişiklikleri olağanüstü bir şey değil. Zaman zaman CHP cenahından da yapılan işlerden. Dolayısıyla bunu abartmanın bir şeyi yok bence. Niye üzerine gidiyorlar anlamak mümkün değil. Sinekten yağ çıkarmak gibi bir şey. 30 senedir siyasetteyim, 4 buçuk yıl Başbakan yardımcılığı yaptım, bir yıl Maliye Bakanlığı yaptım, çoklarımın holdingleri, gemicikleri falan yok. Herkes kıt kanaat yaşıyor, yaşarken de hayat mücadelesi yaparken de normal gelişen olaylar bunlar.

Bir kere 16 yıldır muhalefeti destekleyen bir siyasi çizgim var. 16 yıl boyunca sürekli konuşmuşum, iktidar eleştirileri yapmışım; bunların bir anlamı yok gibi söylediğiniz bir şeyin hemen linç haline getirilmesini ben yadırgıyorum doğrusu. 3-4 ay önce bir kitabım çıkmıştı, 5 yıl boyunca başbakan yardımcısıyken hükümete yönelttiğim onlarca eleştiri var. Bunları yaparken ben ne başbakandan ne de parti tabanından bir tepki almamıştım. Şimdi karşılaştığım tavrı gerçekten çok yadırgıyorum, yanlış buluyorum. Söylediklerim bir durum değerlendirmesi anlamındadır. Durumu anlatıyorum değerlendirme bile değil. Söylediklerim açık ve net. En çok şey sorun oldu orada. Yani meclis bir taraftaysa, cumhurbaşkanı da bir taraftaysa farklı partideyse meclisin cumhurbaşkanını çalıştırmayacağını söylüyorum. Mevcut rejim öyle zaten. Orada söylediklerimin hepsi doğrudur. Anayasa’ya uygundur. Sanki yanlık bir şey söylemişim gibi o konuda da eleştiri oldu. Ne demişim; Kanunları meclis yapacağı için, meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda olduğu için bir kere Cumhurbaşkanlığı elinde olan Millet İttifakı kanun çıkaramayacak. Bütçe çıkaramaz.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP