“Adalet olmadan huzur, barış olmaz…”

“Adalet olmadan huzur, barış olmaz…”

ABONE OL
12 Mayıs 2023 16:27
“Adalet olmadan huzur, barış olmaz…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Samsun’da yurttaşlarla bir araya geldi

Karamollaoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* Pazar günü hep beraber sandığa gideceğiz ama yakınlarımızı ikna edeceğiz. Yeni bir anlayışa, yeni bir iktidara ihtiyacımız olduğunu hatırlatacağız. Belki ilk başlarda bazı konular fazla önemsenmemiş olur. Ama bugün geldiğimiz noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetemediği ortada. Adalet mülkün temelidir. Adalet olmadan hiçbir ülkede huzur ve barış olmaz.

* Merkez Bankası’nın rezervi yok ne demek? İş para noktasına gelince kesenin ağzı açılıyor ama kesenin dibi delik.

* Siyaset hayatımın son devrini yaşıyorum, 80’e merdiven dayadım, çok şükür Allah sağlık verdi. Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu. Ben kendisini tanıdım, ben güveniyorum. Güvendiğim için de kendisinin cumhurbaşkanı olması için her türlü desteği veriyorum.

* İsraf bütün kaynaklarımızı tüketebilir. ‘İtibar kazanmak için israf edebilirsiniz’ diyor. İtibar kazanmak için yaptığınız harcama her türlü haramdır. Yazlıkları var kışlıkları var, bir saray da yetmiyor. İnsanlar karnını doyuramazken, aldıkları ücretle geçinemezken nasıl saraylarda geçinirsiniz! Nerede oturuyor şimdi bizim Cumhurbaşkanımız? Külliyede. Keşke bir tane olsa… Biz ayıp olmasın diye ‘Beyaz Saray’ diyoruz. Aslında onun adı ‘Beyaz Ev’ (White House). Koskoca Amerikan Başkanı bir evde oturuyor.

* Ülkemizin kalkınması, milletimizin geçinebilmesi için yüksek ücretlere ihtiyaç var. İsrafı kaldıracağız. İsraf kalksın milyarlar tasarruf edilir, yolsuzluk kalksın yüz milyarlar tasarruf edilir. Yanlış yatırımlar da kalksın, topladınız mı bunları cebimizde 350 milyar lira kalır. Dibi delinen Merkez Bankası’nın kasası dolmaya başlar.

* Devlet Planlama Teşkilatında görev yapmış, belediyecilik yapmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum: 3 israf musluğunu kapatalım, yüz milyarlar birikir. İşçi kardeşlerimize güzel bir zam verdiler. Bunların kıymeti yok. Kaçakları tıkamadıktan sonra ne verirseniz verin enflasyon eritir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP